Leírnátok nekem a következő fogalmak definicióját, a jelét illetve képletét? Ezeknek kéne :tömeg, gyorsulás, lendület, erő, energia, és a munka. Persze aki nem jött rá ez a kérdés fizikával kapcsolatos :D
Ide miért ne írhatná be bárki, hogy a gyorsulás a kisnyúl szőrösségének mértéke, mikor nem borotválkozik?
Különben itt viszonylag jó válaszok vannak, mert a 20:25-ös kivételével egyikbe se tudok belekötni (helyesírástól eltekintve, a 20:21-es viszont tök jó!). Javaslom a wikipediát én is, matek és fizika témakörben ezen a szinten jó szokott az lenni. De ha tényleg ennyire tehetetlen vagy, akkor holnap már jobban rá fogok érni, és megpróbálok normálisan leírni mindent.
A Wikipediára valóban bárki beírhat bármit, viszont van egy lelkes csoport, amelyik a hülyeségeket kigyomlálja, emellett minősítik is a tartalmakat aszerint, hogy alátámasztja-e valami az ott állítottakat, kedélyesen elvitatkoznak arról, hogy mi a helyes verzió stb.
Tévedni tévedhetnek, de azért az általános iskolai fizika anyagába tartozó definíciókat nyugodtan lehet ott keresni.
Ellentétben a gyakorikérdésekkel, mert itt csak az önérzetükben megsértett tinik "jelentem a moderátornak" gombjára ugrálnak, meg a csúnya szavak ellen folytatnak szélmalomharcot. Tartalmi ellenőrzés viszont semmilyen formában nincs, arra ott vannak a hasznos/nem hasznos értékelések (ami viszont inkább a szimpátia kifejezésének eszköze sokaknál, egy viccesen írt tartalmilag helytelen válasz is magas értékelést kap, míg egy tudálékosan helyes esetleg semmit. Szóval nem lájkolni kellene, hanem a hasznosságot nézni.)
Na, ezért tekintek én mindenkire lesajnáló mosolygással, ha itt kérdez rá arra, ami a fizikakönyvben le van írva (akármelyikben), és közben a wikit szidja, hogy megbízhatatlan.
05:48-as (gondolom a 20:25-ös is)!
A tömegnél nem árt megemlíteni a tehetetlen tömeg mellett a súlyosat is.
Az amit a gyorsulásnál írtál, legfeljebb a gyorsulás átlagos értékét adja, ráadásul csak a 0 időpillanattól kezdve. A pillanatnyi gyorsulás hasznosabb szokott lenni, ráadásul, ha az erőnél annyira hangsúlyozod, hogy vektor, akkor itt is kéne.
Az erő definíciójába erőhatást rakni így elsőre kicsit körkörösnek fest.
Az energiánál nem nagyon írtál definíciót, de legalább az energia megmaradás törvényét leírtad.
A munkánál nem egészen értem, mit kavarsz. Egy erő által végzett elemi munka az erő és az erő irányában történt kicsiny elmozdulás skalárszorzata, a munka pedig az elemi munkák összege a test pályája mentén.
A 08:52-essel egyetértek. Jó, hogy kifejtette és megerősítette, amit én is írtam. Köszönöm!
a 21:08-as
Drága barátom!
Mindenki azt mondta, hogy ne bízz meg a gyakorikérdésekes válaszokban, kivéve egy valakit, akinek te nagyon hálás voltál még egy nappal ezelőtt, de aztán valaki megmondta a válaszáról, hogy van benne hiba, nem is kevés. Persze te el tudod dönteni, hogy mikor ír valaki hülyeséget. Ezenfelül nem elég megnézni valami értelmes helyen, hanem meg is kell tanulni mielőtt feleltek belőle.
Aztán még te pofázol, hogy mi rosszul tudjuk...
Na mindegy. Végülis tényleg lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!