Hol van a hiba a kémia alapjairól szóló szövegben?
Van a belgának a kémia c. száma, amiben a kémia tanárunk szerint van egy hiba...kérlekkérlekkérlek, olvassátok, el, és aki megtalálja a hibát az írjon! Plusz pontot kapunk érte, szal nagyon fontos :D
itt megnézhetitek aszöveget: [link]
vagy youtubeon belga: kémia
előre is köszi :))
A klórmész nem CaOClCl hanem Ca(OCl)2
Így elsőre, van még egy-két érdekes megfogalmazás, de amúgy rohadt jó:D Még nem hallottam
A klórmész pontos összetétele: kalcium-hipoklorit trihidrát (azaz 3 mol kristályvizes), bázisos Ca-hipoklorit, kalcium-klorid, kalcium-hidroxid és némi kalcium-karbonát (mint szennyezés.)
Egyébként a jód nem szublimál, ha nagyon lassan melegíti az ember, akkor a lila jódgőzök alatt megjelennek a jódcseppecskék is, mert először megolvad, és csak utána tud forrni... azért mondják gyakran szublimációnak, mert nehéz a folyékony jódot előállítani. itt olvashatsz erről: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__70..
A kétatomos elemek sorolásánál a fluor kimaradt.
A teflon az poli(tetrafluoretilén), ha már a polimereknél említi, ki kéne tennie a poli- előtagot.
A királyvízhez nem elég szimplán annyi, hogy a térfogatok aránya 1:3, azt is meg kell határozni, hogy azonos koncentráció mellett, mert az egész lényege a mólarány, mert a sósav és a salétromsav 1:3 arányban reagál egymással.
A mol meghatározása sem pontos, mert a 12g 12-es tömegszámú szénben 18 mol elemi részecske van (6 mol proton, 6 mol neutron és 6 mol elektron), viszont ha kémiai részecskére gondol, akkor már helyes a megállapítás, csak pontatlanul fogalmazott.
Hopsz-hopsz:
"Királyvíz, királyvíz, igen, ah
A tömény salétromsav és a tömény sósav
1:3 térfogatarányú elegye
Az arany és a platina is oldódik benne"
Ezt én nem így tudtam, de a wikipédia se:
[link] szerint:
"A salétromsav, vagy hétköznapi nevén választóvíz a nemesfémek közül képes feloldani az ezüstöt, de az aranyat és a platinát már nem."
-> Ez egy hiba. A királyvíz NEM oldja...
27f
Még annyi, mégis a ma 00:36-osnál a pont.
Így elolvasva rendesen, tényleg értelmes válasz. :)
húú, nagyonnagyon szépen köszönöm a válaszokat:D
ezekből a fluort, és a tetrafluoretilént mi is mondtuk, azt mondta ezek csak pontatlanságok:/
de a többit kipróbálom, biztos, h ott lesz a jó válasz is:D
nagyon szépen köszönöm mindenki segítségét:))
"A Nobel névhez kötődik
Kovakővel felitatott
Némi nitroglicerint"
a tanár szerint ez hibás, mert nem kovakő, hanem kovaföld, vagy kovakő por, de szerintem ennél nagyobb hibák is voltak benne, de mind1 -.- :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!