A jodidionban mekkorák a kötések? (kémia)
Figyelt kérdés
segítsetek, légyszi:)) kösziii2011. jan. 10. 15:40
1/12 anonim válasza:
Nekem valami azt súgja, hogy a jodidionban nincsenek kötések, mivel egyetlen jód atomból áll. I-
2/12 A kérdező kommentje:
bocsi igazad van:) rosszul tettem fel a kérdést. az I3- ra gondoltam....akkor azt lehet h nem jodidionnak hívják...de nekem annak kellenének a kötésszögei:):) HELP!!
2011. jan. 10. 19:33
3/12 anonim válasza:
Van olyan, hogy I3?
Esetleg I2 ami jódmulekula, az pedig 180° és lineáris.
4/12 A kérdező kommentje:
I3- (ihárommínusz)...vmiféle jodidion :/ elég ritka, de létezik :))
2011. jan. 11. 13:11
5/12 anonim válasza:
ja, hogy I3- ..... azt hittem a negatív jelre, hogy kötőjel. érthetően tedd fela kérdést gyerek. egyébként nincs ilyen, olyan van, hogy I 1- ez a jodid ion
6/12 anonim válasza:
Te nagyon buta vagy Kémiából.
Tisztázd le magadban mi az a kötés, mi az az atom, mi az a anion és kation és mi a molekula.
Alapvetően olyan, hogy I3- nem is létezik, na de még az, hogy kötés mekkora köztük még nagyobb baromság. A jodidionban (I-), hogy lehetne kötés??????
7/12 A kérdező kommentje:
egyébként ez egy versenyfeladatban van benne...szal nem én vok a "buta" kémiából....az meg egy másik dolog, h ti nem hallottatok róla :/ a feladatlapban is benne van és még kémia órán (fakton!!) is tanultuk....csak azt nem,h milyen alakú és mekkorák a kötésszögek. szal nem én vok a hülye....
2011. jan. 12. 09:45
8/12 A kérdező kommentje:
google-ban is rákereshettek, a neve: trijodidion.....ennyit erről...:/
2011. jan. 12. 09:51
9/12 anonim válasza:
Te idióta. Trijodid ion azt jelenti, hogy van 3 jódunk ami egyszeresen negatív. (I3)-
Nem pedig I3-.... ennyit erről, hogy versenyzel kémiából és fingod sincs semmiről
10/12 A kérdező kommentje:
minek írsz egyáltalán ide, ha ekkora paraszt vagy?? amúgy meg akkor azok "idióták" akik a versenyfeladatokat írták, mert NEM 3 db egyszeresen negatív jodidionra gondoltak!!!....ugyanis fogalmad sincs h milyen feladatban van benne. és te meg nekem ne magyarázz így ismeretlenül, ugyanis egyáltalán nem is ismersz....és látszik h csak az ilyen tudatlanok írkálnak ilyeneket:/......-.-
2011. jan. 13. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!