Kémiához kérnék egy kis segítséget. Aki válaszol zöld kéz. Köszi (? )
a)szobahőmérsékleten és légköri nyomáson szilárd a ..: 1.kén 2.szén-dioxid x.étolaj
b)szobahőmérségleten és légköri nyomáson légnemű a..: 1.csapvíz 2.rozsda x.kripton
c)szobahőmérsékleten és légköri nyomáson folyékony a.. : 1.levegő 2.mészkőpor x.benzin
d)a levegő..: 1.anyag 2.tulajdonság x.változás
e)a szag..: 1.anyag 2.tulajdonság x.változás
f)a kén égése.. : 1.exoterm 2.endoterm x.egyik sem
g)a rézhuzal elhajítása..: 1.fizikai változás 2.kémiai változás x.egyik sem
h)a víz fagyása: 1.halmazállapot változás 2.fizikai változás x.mindkettő
a számukat kérném pl : a=1 . köszi
a=1 b=x c=x d=1 e=2 f=1 g=1 h=1
nem biztos, hogy mind jó.. egyébként ezek nem olyan nehezek... :D
Az első válaszoló által megadott válaszok jók leszámítva az utolsót.
h)a víz fagyása: 1.halmazállapot változás 2.fizikai változás x.mindkettő
X, mindkettő.
zöld kezet énse értem, csak sokan írták ki azért irtam én is xD
utolsó: köszii énis így tudtam :)
A rézhuzal hajlítgatása fizikai változás, mert ezzel megváltozik a tömegközéppontjának a helye, a közegellenállása és ha esetleg spirálba tekered, akkor az elektrosztatikai viselkedése is megváltozik (tekercs lesz). Ha ez nem győz meg, akkor is erőt fejtesz ki rá, miközben az anyagi minőség nem változik.
Viszont amit itt leírtam, mind speciális esetek, illetve megközelítés kérdése is a dolog. Nem hiszem, hogy hetedikben (mi legalábbis akkor foglalkoztunk ezzel) ilyen mélységében kellene tudni a dolgokat, tehát a te szinteden szerintem azt is el kell fogadni válasznak, hogy sem fizikai, sem kémiai változás.
Mindkettőt meggyőzően lehet érvelni.
Azért ez a kérdés elég durva.
A kérdező még nem látott étolajat? Vagy csapvizet és rozsdát?
Tényleg nem tudja eldönteni, hogy mi a levegő?
Komolyan ennyire buták a mai diákok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!