Mi az emelő törvénye?
Figyelt kérdés
Légyszi válaszoljatok rá, ha tudtok, eléggé sűrgei az idő...2011. jan. 9. 10:24
1/9 anonim válasza:
Az emelő törvénye borzasztó egyszerű: van neki erőkarja (ahol nyomod/húzod) és van teherkarja (ahol a teher csücsül). Az ezeken eredő forgatónyomaték egyforma nagyságú. Vagyis az erőkar hosszának és a rá kifejtett erőnek a szorzata pontosan ugyanakkora, mint a teherkar hosszának és a teher által a teherkarra kifejtett erő szorzata.
2/9 anonim válasza:
Az emelő, ha túl nagy súlyt emel, akkor besz*rik.
3/9 A kérdező kommentje:
És betűkkel, s a betűk mit jelölnek?
2011. jan. 9. 16:10
4/9 anonim válasza:
A betűk azt jelölik, amit te szeretnél. Mivel nem tudom, hogyan rajzoltátok fel, ezért nem tudom megmondani neked, hogy egy-egy betű mit jelent.
5/9 A kérdező kommentje:
G*dg=F*df ez?
2011. jan. 9. 19:28
6/9 anonim válasza:
G a teherre ható nehézségi erő, F az az erő, amit te kifejtesz az emelésnél.
A dg és a df nekem a teher- illetve az erőkar elemi (végtelenül kicsi) hosszát jelöli. De nem kizárt, hogy ez valami más lesz, mert nem tudom, milyen szintű a példa, ez már csak egyetemen divat.
Vagyis amit leírtál: a bal oldalon összeszorzod a teher nehézségi erejét a teherkar hosszával, a jobb oldalon az emelőerőt az erőkar hosszával. Ez a kettő egyenlő, mert az emelő már csak ilyen.
7/9 anonim válasza:
én F1 és F2-vel szoktam jelölni az erőt, lehet G-vel is... a hosszúságot l1 l2-vel. de lehet Fl és Gl
9/9 A kérdező kommentje:
Jó, jó de ez így helyes? Így van a törvény?
2011. jan. 16. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!