Tényleg ki fogják lőni a rakétát? Üzenetet küldünk a földönkívülieknek? Vagy csalás?
Rátaláltam egy oldalra, ahova fel lehet tölteni fájlokat 3 dollárért, és állítólag fel fogják lőni az űrbe.
www.myuniversealbum.com
Van róla egy cikk is: [link]
Direkt tettem ebbe a témakörbe, mert az ezotériában nem várhatok komoly válaszokat.
Miért lenne kamu?
Ha összejön százezer barom, aki mind befizet 3 dollárt azért, hogy egy pl. 3 megás file-t feltölsön az űrbe akkor már nullszaldós a biznisz. Ha 200.000 jön össze (ami nem kizárt) akkor kerestek 300.000 $-t. És így tovább. Zseniális az ötlet.
Persze a rakéta soha a büdös életben nem fog elérni még másik naprendszerbe sem, nemhogy a G581-re vagy bárhova máshova. De ezt úgyse tudja lecsekkolni majd senki, a naprendszert sem hagyja majd el (ha egyáltalán sikerül neki ütközés nélkül...) mikor az utolsó megrendelő is halott lesz már.
A Voyagerek már eléggé a Naprendszer szélén vannak, és úgy tudom, el is fogják hagyni azt. Bár azt, hogy egy földönkívüli értelmes lény begyűjtse és megnézze őket elég valószínűtlennek tartom. Mindenesetre az űrszondákra szoktak karcolni/festeni képeket, szimbólumokat, amik egy esetleges megtalálónak jelzik, hogy mi csináltuk őket, amolyan "Made in Earth" emblémák.
Például egy fémlap a Pioneer 10-en:
Különben én kinézem ezekből a srácokból, hogy nem csalnak, viszont ez a befektetésed a büdös életbe nem nagyon fog megtérülni. Ha gondolod fogd fel úgy, hogy támogatást gyűjtenek, és cserébe fellövik valami apróságodat a világűrbe.
Te nem vagy józan.
A Pioneer már sok évtizede vándorol, mostanában hagyta el a Naprendszert (jóval messze a Plutón túl).
A fedélzetén pedig ott van néhány ilyen üzenet (rajz), ami földönkívülieknek szól. Híreket te sose olvasol? Tv-t se nézel?
Szerintem föl fogunk lőni még vagy 100 ilyen űrhajót, mire mi is utánuk megyünk.
Más kérdés, hogy szerintem mind a 100-at be is fogjuk gyűjteni, még mielőtt fényévekre távolodnának.
Múzeumok, gyűjtők vagyonokat fognak fizetni értük.
Ezzekkel csak az a baj, hogy a voyager 2 pl. egy nukleális meghajtású űrszonda, a fiúk csak egy rakétát akarnak fellőni, aminek a sebessége kb. a fele lesz, mint a voyageré (54e km/ó).
Mindemellett a voyager 2 0,15 fényévet tett meg 1977 óta (tehát 33 év alatt...). A naprendszer külső széle pedig az Oort felhő, ami 50-100.000 CSE, ami több, mint egy fényév. Tehát a voyager 2, ami a mai napig a leggyorsabb ember alkotta eszköz is még legalább 100 évet utazik mire elhagyja a naprendszert...
A 01:17-es válaszolónak:
Nem tudom melyik Pioneerről beszélsz. Igen, az első Pioneer szondákat (0, 1, 2, 3, 4, P-1, P-3) 1958-ban és 1959-ben lőtték fel, a Hold volt volt a céljuk, és általában a kilövésnél megsérültek, felrobbantak. Az 5-öst 1960-ban, a Vénusz és a Föld közötti pályán kering a Nap körül. A 6, 7, 8, 9-et Nap körüli pályára tervezték, a 6, 7, 8 talán még mindig működik, a 9-es meghibásodott. A 10-est 1972-ben lőtték fel, 2003-ban kb 80 CsE távolságra volt a földtől, azóta évente 2,6 CsE-et távolodik, tehát most körülbelül 100 CsE távolságra van (Úgy mellékesen a 2005-ben felfedezett és Erisnek elnevezett égitest távolsága a Naptól Naptávolban 98 CsE, tehát ez a 100 CsE aligha nevezhető a Naprendszer határának). A 11-est 1973-ban lőtték fel, rádiójeleit 1995-ben vesztettük el.
"A fedélzetén pedig ott van néhány ilyen üzenet (rajz), ami földönkívülieknek szól. Híreket te sose olvasol? Tv-t se nézel?"
Olvasni se tudsz? Vagy simán csak ************ vagy? Az előző üzenetemben írtam, hogy "Mindenesetre az űrszondákra szoktak karcolni/festeni képeket, szimbólumokat, amik egy esetleges megtalálónak jelzik, hogy mi csináltuk őket, amolyan "Made in Earth" emblémák." és mellékesen belinkeltem egy fényképet egy, a Pioneer 10-esen elhelyezett, ilyen karcról.
Szerintem már fel is lőttünk egy pár száz ilyen szondát, és fogunk is még fellőni egy pár százat, de ha ezek nagyon eltávolodnak a Naptól, (ami az egyetlen csillag jó pár fényéves körzeten belül) akkor elég hamar teljesen le fognak merülni az elemeik, és ha nem adnak jelet, akkor a büdös életbe nem találjuk meg őket. Nagyobb eséllyel csapja szét őket egy kődarab, minthogy mi összeszednénk.
A 12:21-es válaszolónak:
Nem tudom, a Voyager 2 is kb annyiban nukleáris meghajtású, mint ez az új rakéta lesz: Sokszorosan közvetve régebbi csillagok illetve a Nap fúziós energiáját használja fel. Nincs rajta semmilyen hasadó anyag, hidrazinnal működnek a hajtóművei, és gondolom már elég kevés van rajta. Különben ezeket csak addig gyorsítják rakétával, hogy el szakadjanak a Föld gravitációs terétől, onnét kezdve a külsőbb bolygók gravitációs terét használják a gyorsításukra (természetesen a fedélzeti hajtóművek is kellenek hozzá valamennyire).
Az elektronikájának a teljesítménye meg alapból 420 W, amit napelemekből fedez, amennyire tud, gondolom már egy csomó funkcióját kikapcsolták.
Utolsó:
Én úgy tudom ilyennekkel működnek a Voyager szondák, nem napelemmel:
Azért, mert olyan távolságban a napfény már nem elegendő.
A meghajtását valóban nem ez végzi, vagy ha igen akkor nem tudok róla.
Bocsánat, a 18:50-esnek igaza van. Az elektronika áramellátásával kapcsolatban tényleg hülyeséget írtam, és akkor a nincs rajta hasadó anyagot is vissza kell vonnom.
Köszönöm, az infót! (Remélem nincs több ilyen hibám...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!