Milyen a morfológiája az influenzavírusnak?
Figyelt kérdés
Helikális vagy kubikális?2011. jan. 2. 18:10
1/5 anonim válasza:
Szerintem kubikális,ha minden igaz. Emlékezetem szerint nem dohánymozaik képletű. De lehet,hogy jó nagy hülyeséget írok.
2/5 A kérdező kommentje:
A google-al mindkettőre találtam leírást, ezért összezavarodtam kissé. De az is lehet, hogy szabálytalan forma. Nem tudom. Szerintem is inkább kubikális.
2011. jan. 4. 20:25
3/5 anonim válasza:
Orthomyxovirinae fam.
Influezaviridae nemzetség, egyedüli a családban
A virion 120nm átm.,többnyire _GÖMB alakú_, burkos
A burkon peplomerek, melyek kétfélék egy lényen is, Haemagglutinin(1) és Neuramidáz,(2), ezek szabadon komb. és elméletileg 140 fölötti variációszám lehet. Már '71- ben megmondta TUBOLY SÁNDOR, h. a h5n2, és a h3n2 -vel geb@sz lesz, figyelem, veszélyesek...50éve!!! vazze, és most tetszelegnek akik kimutatták.
a kapszid helikális szerk., 9nm=d
virus M=4 millio g/mol.
pH3, szappan, híg hypo, 56fok C 1percig, kiirtja.
Irodalom, Tuboly et al.Állatorvosi járványtan, 1971
4/5 anonim válasza:
Tehát röviden helikális, 8 db., másodlagos csavrodottságu RNS genommal, gömb kapszidban, burokban, kétféle gllükoprotein anigénnel borítva.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaidat, sokat segítettél!
2011. jan. 5. 17:53
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!