Szeretitek a kémiát? Ha igen, akkor miért?
Érdekes a kapcsolatom a kémiával:D
Középsuliban nagyon utáltam. Bár talán inkább azért, mert a tanár nem túl jól tanított, én meg lusta voltam vele foglalkozni (azt hittem sose lesz rá szükségem) és így nem értettem. És általában amit nem ért az ember, azt utálja:D
Pont emiatt érettségiztem inkább fizikából kémia helyett (az egyikből kötelező volt a továbbtanulásomhoz).
Azt hittem egyetemen majd megszeretem, mert ott normálisan elmagyarázzák. Persze nem így lett:D De muszáj volt foglalkoznom vele, és ahogy egyre többet megértettem belőle, egyre jobban megszerettem.
De azért nem lett a szívem csücske:)
A biokémia egy fokkal jobban tetszik, csak nagyon sokat kell magolni:D
De egy sikeres vizsga után minden tantárgy megszépül;)
Amúgy baromira tisztelem azokat az embereket, akik kémiával foglalkoznak. Nem is értem, hogy lehet mindent megérteni ezzel kapcsolatban:D
"4 éven át intenzíven megkeserítette az életemet."
Aztán hogy tette ezt a kémia? Ha nincs valamihez tehetséged arról nem a tantárgy tehet.
" Nem is értem, hogy lehet mindent megérteni ezzel kapcsolatban"
Sehogy nem lehet! De éppen ez az egyik legfantasztikusabb az egész kémiában (de persze ez az össze természettudományra vonatkozik), hogy egy-egy megválaszolt kérdés ezernyi új, megoldást rejtő kérdést vet fel, a sor soha sem ér véget. Minnél többet tudsz, annál kisebbnek érzed magad, a vége pedig annál messzebb van. Félelmetes, lehengerlő, szenvedélyes! Csak szeretni lehet!
(leendő vegyész hallgató)
21:26
Én nem is mondtam, hogy a tantárgy tehet róla. De elég rossz volt, hogy mindenből ötös voltam, kémiából meg épphogy megvolt a hármas, hiába tanultam meg figyeltem órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!