Ness_007 kérdése:
Rendkívül mérgező kémiai elem, már 40 °C-on meggyullad. Mi ez az elem?
Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 15:31
1/15 Silber válasza:
A rendkívül mérgező jellemzőt vitatnám, de a fizikai tulajdonságok alapján fehérfoszfor a megoldás.
2/15 anonim válasza:
Én a plutóniumra tippelek, az rendkívül mérgező, bár a gyulladáspontját nem tudom...
Mondjuk az olvadáshő az 3500 fok, szóval lehet, hogy nem :D
3/15 anonim válasza:
Esetleg a benzin, gyulladáspontja nagyon alacsony, és mérgező is. :)
Több tippem nincs :D
4/15 anonim válasza:
szerintem is fehér foszfor,ami mérgező,bár vmivel magasabb hőmérséklet kell az égéséhez de nem sokkal több mint ami meg van adva.Nem hinném hogy plutónium mivel h gondolom ez egy iskolai feladat és nem hiszem h tanultatok a plutóniumról :D arról nem is beszélve h ezer kelvin alatt nem igen olvad meg :)
5/15 anonim válasza:
Fehér foszfor. Régen, amikor még ez volt a gyufákban (ma már vörös foszfort használnak), akkor használták is öngyilkosságra: alkoholba áztattak néhány gyufafejet, majd megitták. És elég hatékony.
6/15 anonim válasza:
nincs mérgező anyag, csak toxikus KONCENTRÁCIÓ
7/15 anonim válasza:
toxikus koncentráció? egy szilárd anyagnál??:D fehér foszfor igen mérgező, bőrön keresztül is felszívódik.
8/15 Silber válasza:
Utolsó: fogalmam nincs, min röhögsz, de remélem elmondod.
9/15 anonim válasza:
"nincs mérgező anyag, csak toxikus KONCENTRÁCIÓ"
Ezt a baromságot kitől hallottad? Tudod mi a koncentráció? Vannak erős mérgek közepes és gyenge mérgek. A fehér foszfor azért is nagyon veszélyes mert a bőrön átdiffundál.
10/15 anonim válasza:
"Utolsó: fogalmam nincs, min röhögsz, de remélem elmondod."
Én ugyan nem az vagyok de a koncentráció röhej mert a letális dózis nem kétkomponensű dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!