Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szén-dioxid vízzel való...

Szén-dioxid vízzel való reakciója? (egyenlettel) Ammónia vízben való oldódása? (egyenlettel) Szén-monoxid keletkezése szén-dioxidból? (egyenlettel)

Figyelt kérdés
köszönöm.
2010. dec. 19. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

CO2 + H2O <-> H2CO3

NH3 + H2O <-> NH4+ + OH-

CO2 + C = 2CO

2010. dec. 19. 13:04
 2/8 anonim ***** válasza:
9%
Mond el mit nem értesz, és elmagyarázzuk. De ez alap szintet SE éri el, nonszensz, hogy ilyet ne tudj egyedül felírni.
2010. dec. 19. 13:06
 3/8 anonim válasza:
100%
Nem lehet mindenkinek olyan zseniális tudása, mint neked, második hozzászóló. Ő ezt nem értette, ezért ezt kérdezte meg.:) Bocsi az offért, de nagyon tud bosszantani, amikor valakit kioktatnak a kérdéséért.
2010. dec. 19. 21:05
 4/8 A kérdező kommentje:
azért nem tudtam,mert nem tanultuk..nem magyarázták el. maúgy 13 vagyok.
2010. dec. 22. 17:44
 5/8 A kérdező kommentje:
és köszönöm. :)
2010. dec. 22. 17:44
 6/8 anonim válasza:
Bocs az OFFért, de Eikonak teljesen igaza van, ha vki kiír vmit hf kérdések közé, akkor már rögtön leszólják, hogy miért nem tudja megcsnálni(ok, vannak olyanok, akik tényleg csak kiírják, mert lusták vagy vmi, de a legtöbbjük nem az)
2010. dec. 23. 10:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Az oda vissza nyilat ne helyettesítsd kétfejű nyíllal, mert teljesen másra használja a kémia (rezonancia határszerkezetek).
2010. dec. 23. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
55%

"Eikonak teljesen igaza van, ha vki kiír vmit hf kérdések közé, akkor már rögtön leszólják, hogy miért nem tudja megcsnálni(ok, vannak olyanok, akik tényleg csak kiírják, mert lusták vagy vmi, de a legtöbbjük nem az)"

Pont, hogy a legtöbbjük csak szimplán lusta. A HF kérdések 90%-a a google segítségével (vagy a tankönyvével...) simán megoldható lenne. Egyszerűen még arra is lusták, hogy kikeressék.

Ha meg vmit nem ért, akkor írja oda, hogy mi az amit nem ért. Pofátlanság ideböfögni a feladatot, és várni a megoldást. Bár ő legalább egy "köszönöm"-öt odaírt a végére. Már ennek is örülhetünk.

Én is tettem már fel HF kérdést, mert vmit nem értettem. De nem úgy csináltam, hogy csak leírtam a feladatot azt csá.

Hanem leírtam hogy mit nem értek rajta. És meglepő módon senki nem írta, hogy "nyisd ki a könyvet", meg "ez tök alap", hanem segítettek.

Vagy pl ha vki idefirkant egy matekpéldát...

Ne várja már el, hogy vki megoldja helyette.

Kérdezze meg pl, hogy "hogyan induljak el?", vagy írja le a saját megoldását, és kérje meg a válaszadókat, hogy javítsák ki.

Egy kérdésen már általában látszik az, hogy a kérdező próbálkozott a megoldással, csak nem megy neki, vagy szimplán lusta.

Tanuljunk meg kérdezni, és akkor talán normális válasz is születik.

De tessék, megmutatom, hogy milyen "csodákra" képes a google:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

Teszem hozzá, úgy oldottam meg a feladatot, hogy nem használtam a "tudásomat", hanem csak a megadott vegyületek képletét írtam be a google-be.

2010. dec. 24. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!