A fénynek állandó a sebessége?
Figyelt kérdés
Türükkös kérdés vigyázz!!! Ki mit gondol?2010. dec. 11. 20:56
1/9 anonim válasza:
Fizikailag állandó,de bizonyos közegek elméletileg csökkenthetik
2/9 anonim válasza:
Hallottam egy Bibliamagyarázótól, hogy azért hiszük állandónak a fénysebességet, mert a méréséhez atomórát használunk és ott ugye az atomok rezgésszáma alapján számoljuk az időt, de a rezgésszámhoz a fénysebesség is kell. Vagy valahogy így, nem teljesen értettem.
3/9 anonim válasza:
Nem állandó.
A fény sebessége más légüres térben, mint a levegőben, és szintén más a vizben, sőt az üvegben is más...
Szóval nem, igy értve nem állandó.
Viszont ha csak egy közeget veszünk, abban bármely pontban ugyanannyi lesz a fény sebessége, vagyis ebben az esetben mondhatjuk, hogy állandó...
Szóval mint minden, ez is relativ :D
4/9 anonim válasza:
Igen. A fénynek állandó a sebessége, legfeljebb mindig más ;) De nem gyorsul vagy lassul, ugrásokban változik, ahogy a közegek határára ér.
5/9 anonim válasza:
Van egy 144 oldalas könyvem, ami hosszan foglalkozik ezzel. Talán ismered: Richard P. Feynman: QED. :D
6/9 anonim válasza:
trökkös válasz vigyázz !!! Mert egyértelmű : Igen.
8/9 anonim válasza:
Szerintem nem. Most olvastam, s érdekes:
"A fény lelassulhat, akár meg is állhat, vagy gyorsabban haladhat önmagánál"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!