Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Képes lesz valaha az emberiség...

Képes lesz valaha az emberiség a teleportálásra?

Figyelt kérdés
Vagy ez teljesen lehetetlen dolog?
2010. nov. 26. 09:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem lehetetlen, technikailag megoldható. Az időutazásnál például sokkal egyszerűbb.
2010. nov. 26. 09:39
 2/10 anonim ***** válasza:

én már többször is teleportáltam. megittam még egy felest és az ágyamban ébredtem...

de a viccet félretéve, a teleportálás a jelenlegi tudásunk szerint sem lehetetlen, bizonyos formája tulajdonképpen ma is létezik [link]

úgyhogy szerintem nagyon is elképzelhető, hogy a nem is túl távoli jövőben megvalósul a dolog. viszont valószínűleg, nem úgy, mint a filmekben, azaz egy gépből bárhová, hanem két berendezés között.

2010. nov. 26. 09:45
 3/10 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok ennyire optimista. Egyszer végeztem egy számolást, hogy megbecsüljem, hogy ez mennyi időbe kerülne. Abból indultam ki, hogy az indító oldalon valahogy le kell képezni a teljes test minden atomjának a helyzetét, legalábbis a gépnek tisztában kell lennie minden egyes atom helyzetével, hogy biztos legyen, hogy a túloldalon ugyanaz jön ki, mint amit küldött. Olyan iszonyatos mennyiségű adat jött ki egyetlen emberre, hogy én még nem látom, hogy annyi adatot egyáltalán le lehet-e tárolni valamilyen eszközzel, illetve továbbítani lehet-e.

A teleportálás eddig csak kvantumszinten valósult meg, ami nem véletlen. Makroméretű testek teleportálása makroméretű állapotban valószínűleg lehetetlen, tehát mindenképpen egy átmeneti elemi részecskékre bontásnak kell megelőznie. Ami rögtön felveti azt a lehetőséget illetve problémát is, hogy az információt felhasználva azután több másolatot állítsunk elő az eredetiből, és ezt hogyan lehet kivédeni.

2010. nov. 26. 11:20
 4/10 anonim ***** válasza:

"Abból indultam ki, hogy az indító oldalon valahogy le kell képezni a teljes test minden atomjának a helyzetét, legalábbis a gépnek tisztában kell lennie minden egyes atom helyzetével, hogy biztos legyen, hogy a túloldalon ugyanaz jön ki, mint amit küldött."

Most lehet én vok a hülye és félreértem de így nem teleportálsz hanem az egyik helyen lebontod a másik helyen meg felépíted az a testet nem? Azaz csinálsz egy másolatot. Az nem ugyanaz lesz.

2010. nov. 26. 11:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van, de olyan teleportálást még senki se csinált, és elvileg sem lehetséges, hogy pontosan ugyanaz jön ki a másik helyen, mint ami az egyike bement. Amit csináltak, az az, hogy az egyik helyen levő foton tulajdonságait megcserélték egy másik helyen levő foton tulajdonságaival, és sokkal gyorsabban, mint ahogy ez a két foton valójában helyet tudott volna cserélni.

Ez így elég furán hangzik, de a fotont összesen egy pár tulajdonság írja le, így egy tényleges helycsere meg egy ilyen teleportszerű helycsere az fizikailag ugyanaz.

Mindezt azért tudták megtenni, mert a fotonok (illetve a részecskék) egészen máshogy viselkednek, mint az anyagok. Ha majd tanulsz kvantumfizikát (vagy ha már tanultál), akkor megtudod, hogy az elemi részecskéknek van pár spéci tulajdonságuk, amik miatt akár teleportálni is lehet őket.

Az ember (illetve bármilyen test) teleportálása azonban ilyen formában nem lehetséges. Csak akkor, hogyha előbb lebontjuk őket olyan elemi részekre, amik már teleportálhatóak, és azokat teleportáljuk.

2010. nov. 26. 13:23
 6/10 anonim ***** válasza:
11:20: nem hiszem, hogy az adatmennyiség tárolása pár évtizeden belül ne lenne megoldható, amilyen ütemben az adattároló eszközök fejlődnek.
2010. nov. 26. 13:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Én ezzel foglalkoztam és együrtelmű a válasz : NEM !

Teleportációt nem lehet csinálni, az anyagátvitel nem létezik ! Teleportációt és transzportálást nem lehet csinálni, és nem is csináltak csak névhasonlóság van, de a tartalom más.Nincsen anyag átvitel és anyag továbbítás, ahogyan az a laikusok számára értendő, mint teleportáció ! Ez pusztán egy szerencsétlen névhasonlóság. Én ezt a cikket annak idején frissen olvastam, és olvastam az eredeti forrást is, sőt minden forrást eredeti nyelven eredeti publikációkban nem pedig eltorzúlt bulvár lapokban.

Itt a kvantummechanika különlegességeiben megbúvó dolgokat kihasználva vittek véghez információ átvitelhez, ami pusztán információ átvitelt jenet !!! és nem anyagot, mégkevésbé atomot vagy részecskét.

Magának az Einstein-Podolsky-Rosen paradoxonnak, azaz a lokális okság paradoxonjának egy különleges alkalmazása. A lényeg : a kvantum világban míg egy részecske vagy fény ( ami sem nem részecske, sem nem hullám ) míg meg nem figyeljük ill kölcsönhatásba nem lép valamivel, ill mérést nem végzünk rajta, addig a számára lehetséges állapotok koherens szuperpozíciójában van, : azaz mindenhol. Mikor megfigyeljük mérés által, akkor redukálódik azaz a hullámfüggvény összeugrik, és egyetlen állapotba kerül. Ha egy atombol egyetlen részecskekibocsájtásból, azaz olyankor amikor olyan dolgok keletkeznek amik egyek voltak, szétrepülnek, akkor bizonyos egymással szinkron kvantum tulajdonságaik nem vesznek fel egzakt értéket. Mindazonáltal, hogyha az egyik ilyen részecskén megfigyeljük az egyik kvantumtulajdonságot az felvesz egy értéket, és ezzel ugyanabban a pillanatban az a másik is akármekkora távolságból. Ez az azonnali információs távolbahatás ! Ha pl kétféle értéket vehet fel egy egy részecske, és az egyiken az egyik ilyen értéket felveszi és megtudjuk határozni, hogy melyiket, akkor azzal összefüggésben azon a nagyon távol levő másikon megjelenik egyidőben a másik érték, mindenféle fizikai kapcsolat nélkül is! Ezt nevezik azonnali távolhatásnak. Fontos megjegyeznem, hogy itt csupán kvantum tulajdonságokról van szó, nem pedig anyag átvitelröl, mivel az nem lehetséges.

Elöljáróban ennyit, ha maga a jelenség és amit megcsináltak valakit érdekel, akkor javaslom hiteles forrásból olvassa el.

ajánlom figyelmetekbe az idevonatkozó cikket

[link]

„A tudósok sajnos most sem fedezték fel a teleportáció megvalósításának lehetõségét – legalább is abban az értelemben, ahogy mi laikusok értelmezzük a ‘távolba továbbítást, de ismét kísérleti bizonyítékokat találtak arra, hogy a kvantumelmélet helyes, mégha néha olyan eredményekre is vezet, amit józan paraszti ésszel nehezen tudunk felfogni.”

2010. nov. 26. 21:23
 8/10 anonim ***** válasza:
11:48: ez tényleg nem teleportálás, de az eredménye tulajdonképpen ugyanaz.
2010. nov. 26. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:

"11:48: ez tényleg nem teleportálás, de az eredménye tulajdonképpen ugyanaz."

Nem ugyanaz! Mert akkor egy másolatot csinálnak és az eredetid (azaz TE) meghalsz (vagy nemtom mi lesz veled... szétoszlasz XD). Ha ez az ára nem teleportálnék soha :S

2010. nov. 26. 23:41
 10/10 anonim válasza:
Barátnőm azt mondta hogy feltalálja. :D Ha sikerült neki szólok
2010. dec. 14. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!