Meg lehet szokni egy idő után, hogy csak 5-6órát alszik az ember az addigi 8 helyett?
Lehet ilyet csinálni, de akkor alvási adósságod keletkezik, amit mielőbb törleszteni kell (legalább hétvégén) - de még így sem egészséges, és biztos, hogy hosszabb idő alatt komoly betegségeket fog okozni.
Mondjuk elsőnek depressziót.
Meg lehet szokni, persze! Születésedtől számítva 40-50 év elég is lesz rá ;)
maci
Meg hát! Én vagyok rá a bizonyíték.
Sokáig rendesen aludtam, azaz 8 órát. Ált. iskola vége felé viszont elvegetáltam 3-4 órákkal, kb. gimi közepéig, de sokszor volt, hogy csak kettőt. Tök jól elvoltam így több évig. Utána viszont a másik végletbe estem. Most kell az 5-6 óra. Ennyi elég is. Ami annyit takar, hogy szinte mindig enyhén fáradt vagyok, de ennél többet nem bírok aludni. Itt megállt a rugalmasságom.
Még jó, hogy képes rá az ember. Annak is kell valahogy alkalmazkodnia, akinek megváltoznak az életkörülményei. Csak az nem mindegy, hogy mennyire van szükséged. Nekem ennél egy kicsivel többre, de nem futja az időmből, úgyhogy kénytelen vagyok megszokni. Egyébként van, aki 2-3 órát alszik éjjelente egész életében.
És ott vannak a bipolárisok. Ők gyógyszeres kezelés nélkül állandóan váltogatják.
Teljesen egyéni az alvásigény. Van, akinek elég 4-5 óra, van, akinek 8-9 kell.
Ha neked elég 5-6 óra, de eddig túlaludtál (pl. 8 órát), akkor 5-6 óra alvástól kipihentebb leszel, mint 8-tól. Ekkor néhány nap alatt át tudsz állni. Viszont ha az alvásigényed 8 óra, akkor az 5-6 órára való áttérés kialvatlanságot, idegességet, nyomott hangulatot stb. fog okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!