Hülye kérdés, de a hamut adott esetben literben vagy kilóban mérik?
Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 19:05
1/6 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Tényleg hülye kérdés, mert ha a térfogata mérendő, akkor literben is mérhetik ÉS (nem vagy) ha a tömege érdekes, akkor kilóban mérik. Mérhető még a hőmérséklete, hőátbocsátási tényezője (W/m2K), elektromos vezetőképessége, stb. de minek.
2/6 anonim válasza:
Ha "adott" az eset akkor adott, hogy miben, de inkább kilóban, de a literen sem döbbennék meg.
3/6 anonim válasza:
Persze, mérhető köbméterben is, mindig a helyzetnek megfelelően. Pl. ha szállíttatni akarod, akkor a súlyát fogják megkérdezni, ha ládát kell gyártani hozzá, akkor a térfogatát, és ha 10 centi széles, 2 mm vastag szalagot készítesz belőle, akkor a hosszát...
Na, amilyen a kérdés volt, olyan lett a válasz :-)
Pedro
4/6 Silber válasza:
Egyáltalán nem hülyeség a kérdés. Analitikai szűrőpapírok esetén az égetés után hátramaradó hamut mg-ban szokták megadni.
5/6 anonim válasza:
Szerintem érdemesebb tömegben megadni, mert a hamu térfogata csökkenhet. Hacsak nem már betonkeményre tömörítették, akkor sztem már térfogattal is mérheted.
6/6 anonim válasza:
Szerintem súlyra mérik
Hamuval szokták a csúszos utat leszórni télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!