Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Időbe való visszautazás is...

Időbe való visszautazás is idő előrehaladással jár?

Figyelt kérdés

16 éves, nem magyar származású gyerek vagyok aki csak próbálja érteni a körülötte lévő világot. Előre elnézést kérek a helyesírási és a helytelen fogalmazásért.

DE megpróbálom levezetni a kérdésemet.

Megpróbálom érzékeltetni mire gondolok.

Van egy vonal ami az időt jelöli. tökmindegy hogy merőlegesen vagy függőlegesen, és az a vonal alá, vagy mellé még egy idő vonalat. Szóval: a vonal bizonyos pontján visszamegyek (visszautazok a múltba), visszamegyek az időben, de az idő, még hogyha visszafelé is halad, akkor is előrefelé halad. Időbe telik amíg az idő visszafelé halad.

Tudom picit bizarr meg lehet értelmetlen amit írok de sok más kérdés mellet ez is nagyon érdekel.

2010. nov. 13. 23:54
 1/3 anonim válasza:

Ez nem így működik. :)

Először is, amiről te beszélsz, az 1 dimenziós, egy vonal.

A valóságban pedig téridőben gondolkodik a fizika, legalábbis jelenleg. A téridő négy dimenziós, három térbeli és egy időbeli dimenzióval. Ebben a négydimenziós matematikai konstrukcióban vanna az események. Ezeknek az eseményeknek a "heléyt" pedig 4 koordináta írja le a téridőben - hisz éppen ezért 4 dimenziós. Az idő ilyen értelemben nem telik, nem folyik, hanem az események történnek meg a tériődben.

2010. nov. 14. 10:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem válaszoló írta. Nem létezik globális idő, az csak egy koordináta (mint a helykoordináták.) Időutazás pedig (visszajutsz a téridő egy olyan pontjába, ahonnan hatással lehetsz a téridőben jelenleg elfoglalt helyzeteddel) pedig nem lehetséges, hiszen ez sértené a kauzalitást. A legtöbb, ami elképzelhető, hogy átjutsz egy "hasonló" téridő "korábbi" pontjába.
2010. nov. 15. 10:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha jól értem a kérdezőt, akkor ő arra kíváncsi, hogy miközben 2010-ből 2000-be visszamegy, számára az idő előrefelé halad-e, vagy 10 évet ő maga is visszafiatalodik közben, és megérkezve 6 évesen fog rácsodálkozni a világra.

Kedves fiatal barátunkat meg kell nyugtassuk, hogy ha sikerülne az időutazás (amit most még nem tartunk lehetségesnek) akkor ő az utazás során nem fog fiatalodni...

2010. nov. 16. 16:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!