Hol tudok ősmaradványokat gyűjteni? Pontos helyek kellenének és hogy mik vannak ott.
Na igen, ezek sokszor védett területen vannak és ott tilos gyűjteni, de ugye amiről nem tud senki az nem fáj senkinek:)
Én két helyet tudok, az egyik Sámsonházán (Nógrád) a feltárás, mi ott találtunk a kagylókat (Pecten-t asszem), ill. én véletlenszerűen rábukkantam Miskolctapolca mellett egy helyre, ahol minden második kő amit felveszel egy Ostrea, de arrafelé máshol is találtam már, úgyh Miskolctapolca közelében érdemes lehet keresgélni
2010 11. 13-as vagyok
Még pár hely a teljesség igénye nélkül:
Budapest: Mátyás-hegyi mészkőfejtő. Eocén foraminiferákat, főleg nummulitest és assilinát, valamint algákat, és kagylókat, talán Pectent lehet találni bőven. Na meg ásványokat, én emiatt mentem oda, de inkább fosszíliákat találtam :)
Nagyvisnyón a vasúti bevágásoknál állítólag lehet találni Trilobitákat, de piszok nehéz. Nem sokat találtak eddig, amit találtak, annak is főleg a pygidiumját. Nyáron tervezek idemenni, meglátjuk mi sül ki belőle.
Budaörs, Törökugrató: itt is főleg formaminiferákat és talán kagylókat lehet találni.
Pilisben tömeges Megalodon
Szurdokpüspöki, Diatómapala bánya: hát itt nehéz a gyűjtés, de lehet akár bogárlenyomatot találni [link]
Meg asszem vmi békafosszília is előkerült innen. Innen nem messze, Hasznoson a Várhegy oldlában van egy jó kis lelőhely. Főleg teknőspáncél darabokat, illetve palaeomeryx fogakat is lehet.
Wind-fél téglagyárat már írták előttem, azt nagyon ajánlom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!