Mi az oka, ha megpüföljük a TV-t az megjavul?
Figyelt kérdés
Nagyon sok régi filmbe még a '70-'90-es években szerepel ez a javítási módszer. A régi képcsöves TV-nket apám is püfölni szokta, ha elromlani látszik és sokszor megjavult. Mi lehet az oka?
Nem is tudom. Én kontraszt problémára gondolok. A lényeg, hogy ha a kép le-föl ugrált vagy kásás kép jelent meg, akkor az emberek régen a TV-re rávágtak pár nagyobb ütst és ez rendbe hozta. Mi lehet az oka?
tegnap 18:06
1/8 anonim 

válasza:

"Én kontraszt problémára gondolok"
De helytelenül.
2/8 anonim 

válasza:

Belul lerakodott a por evek alatt, es apro zarlatokat okozott. Utes hatasara ennek egy resze lehullott, es jo esetben megszunt a kontakthiba.
3/8 A nagy Levin 

válasza:

Én egy dologra tudok gondolni, ilyenkor valami kontakthiba léphetett fel (esetleg az antenna bejövő részén), amit a rázkódás helyretett.
4/8 anonim 

válasza:

A régi tv-knél működött, de a maiaknál nem fog, sőt többet ártasz.
5/8 anonim 

válasza:

Nosztalgiázol, mi? A régi jó "asszony" típusú tévék ...
Be nem áll a hangszórója, és ha valami baja van, egy pofon helyreteszi.
6/8 anonim 

válasza:

az ilyen hibák mind kontaktproblémára utalnak
7/8 anonim 

válasza:

A régi tv és rádiókészülékekben csövekkel oldották meg azt, amit ma félvezetőkkel. Ezek foglalatokban voltak, ami eleve rosszabb érintkezést biztosított, mint a forrasztás. Ráadásul a csöveket "fűteni" kellet, hogy működjenek (a bekapcsolás után akár több tíz másodpercig is várni kellett, amíg bemelegedett és üzemképes lett), ami jelentős hőhatással is járt, ami szintén nem kedvezett hosszútávon a zavartalan érintkezésnek. Mindezek orvoslására a mechanikus sokk (ütögetés) általában átmeneti javulást eredményezett, amíg a melegedés hatására ismét ki nem alakult az érintkezéseknél egy szigetelő oxidréteg.
8/8 A kérdező kommentje:
Persze kontakthibát akartam írni, hiszen így reális. Nem is értem miért írtam be kontrasztot😂
ma 00:38
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!