Mely anyagok bontják a biofilmet/biohártyát? A bélben lévőt.
Figyelt kérdés
#biofilm #biohártya #mikroorganizmus #mikrokolónia #baktérium #mikrobategnap 04:10
2/4 anonim válasza:
Ja, bocsi - azt olvastam, hogy borítják.
A bélben direktbe semmilyen anyag nem bont semmit, mert az ottani élő részeknek természetes életciklusuk van. A nátronlúg-ivás meg most nem téma.
3/4 anonim válasza:
Pontosan mire gondolsz?
Általában a különböző vizes környezetben kialakuló mikrobákból álló "taknyos" koszrétegeket szokták biofilmnek hívni. pl.: alga az akvárium falán, koszréteg a lefolyó falán.
A tápcsatornában én a mucin nyálarétegről tudok, ami az emésztőnedvektől védi a tápcsatorna falát.
4/4 anonim válasza:
#3 - szerintem a kedves kérdező bélgyulladást kapott, ezért most véres nyálkákat kakil. Most a saját amatőr bélműködési teóriáinak keres alátámasztásokat, hogy ezek alapján megpróbálja kikúrálni magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!