Hawking lát, hall, tud beszélni és tud írni (diktálni).
Akinek nincs keze, nincs látása és nincs hallása, az:
Nem tud új információhoz jutni (olvasni, hallgatni a felolvasást)
Arra meg az esély, hogy ilyesmit csupán fejben kitaláljon, aztán valakinek lediktálja egyenlő a nullával.
EZ egy szenzációhajhász bulvárcikk, semmi több.
Ha beszélni tud, akkor (konkrétan ebben az esetben) információhoz is hozzá tud jutni.
Szerintem a braille írást lehet alapul venni. (Nem tudom hogy "kutatott" csak egy lehetőséget írok)
Mivel érzékelni tud (testen, lábon, homlokon, arcon stb.) ezért kitalálhat egy "saját abc"-t vagy ilyesmit, amit a bőrére csatolt adapter közvetít neki.
Szóval ezt a részét kilőhetjük a kételkedések közül.
"Ha beszélni tud, akkor (konkrétan ebben az esetben) információhoz is hozzá tud jutni."
Kicsit hiányosra sikerült a mondat. Szóval ha beszélni tud, akkor elmondhatja, hogy milyen módon közölhetnek vele informásiót. (Saját abc vagy más - tökmindegy)
(Ha beszélni sem tudna még akkor is van két lába a kommunikációra, de ezt már csak a szőrszálhasogatók miatt írom)
Azt találtam érdekesnek, hogy Rengeteg oldal foglalkozik a témával, és amennyire tudom Heim tényleg nem vonult vissza a balesete után.
Az életrajza szerint sem vesztette el teljes egészében a kapcsolatát a külvilággal:
"There in 1944 an accident occurred during laboratory work. He lost both hands and 90% of his eye and aural acuity by an object exploding in his hands."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!