Lehetséges lehet egyszer az antigravitációs hajtómű elkészítése?
A gravitációt jelenleg nem tudjuk árnyékolni vagy kioltani, csak ellensúlyozni, pl. mágneses térrel. Ha antigravitáció alatt a gravitációs erő helyi gyengítését vagy kikapcsolását érted, akkor erre most még csak elméletek léteznek. Antianyaggal elvileg tényleg csak mennyiség kérdése, hogy kompenzáljuk, épp most olvastam, hogy akár kísérleti bizonyíték is lehet erre.
"Antigravitációt" a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet létrehozni.
A nagy feszültséggel működő "antigravitációs liftereknek", amiket alufóliából meg egyéb könnyű anyagokból meg lehet csinálni, semmi köze nincs a gravitációhoz. Azt a nagyfeszültség által gyorsított ionok emelik fel. A világűrben a vákuum miatt nem is működne.
Az antigravitációnak és az antianyagnak annyi köze van egymáshoz, mint az antibaktériumnak és az antilopnak.
Amúgy bírom az efféle értelmetlen kérdéseket.
Meg a válaszokat is... a 14 éves gyerekeket, akik a Star Trek-ből szereztek fizikai Nobel-díjat.
Valamelyik nem csak mondja, hogy hallott antigravitációs szerkenytűről, hanem még a búcsúban látott is egyet, csak az anyja nem adott neki 300 Ft-ot, hogy fel is ülhessen rá.
Megnéztem. Kb annyira tudományos cikk volt, mint amiket a Blikkben lehet olvasni. Különben is egy nagy baromság az egész cikk... de lusta vagyok részletezni minden egyes mondatot, gondolatot, hogy miért az.
De tényleg van benne reláció. Kb. annyi, mint ahogy a Gyaloggalopban leleplezték a boszorkányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!