Milyen időjárás felé halad Magyarország?
Volt egy Áder János podcast ahol azt említette, hogy tudósok szélsőséges feltételeket vázoltak Magyarországra későbbi időjarására, és ezek a folyamatok úgy látszik már komolyan beindultak. De konkrétumokat nem mondott.
Milyen változást hozhat Magyarországon az időjárás 2030 vagy 2040-ben?
Mezőgazdaságilag ez csökkenést hozhat a termésmennyisegekben?
Nekem két dolog jutott eszembe.
Egyik a felmelegedés. Pl.: például a kávé nagyon specifikus körülmények között terem meg és fel fokon múlhat, hogy lesz-e termés vagy bukod az egészet. Itthon is hasonló szitu lehet a mezőgazdaság bizonyos területein. (Időjárás miatt jönnek be más rovarok is, az is új problémákat állít)
Másik, ami személyes. Én érzékeny vagyok a frontokra, mint ahogy a magyarok több, mint 10%-a. Sokkal több front van, mint régen. Egyre gyakoribbá válik a 10 fokos ingadozás egy-két nap alatt. Most érdemes fejfájásra céget építeni 😅
Át kell szokni a füge pálinkára, mert a barack szenved, az meg jól érzi magát.
De a Duna bevízlépcsőzése is egy olyan dolog, ami Bős-Nagymaros óta politikai tabu, de előbb-utóbb kényszerűség lesz, mert a partmenti kutakból ellátott városok, pl Budapest ivóvíz ellátása is akár kockába kerülhet kisvizek idején.
Összességében szárazabb, melegebb és sokkal több extrém időjárási elemet tartalmazó klímára lehet számítani.
"Egyre hidegebb. Lassan már semmilyen gyümölcs nem terem meg, mert mind elfagy tavasszal."
Épp azért fagy el tavasszal, mert a meleg, tavaszias tél miatt túl korán kezdenek el virágozni a fák. Most már mindenből a minél későbbit érdemes ültetni emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!