Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ember hány éves koráig van...

Az ember hány éves koráig van fizikálisan a csúcson?

Figyelt kérdés
tegnap 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
kb. 30
tegnap 11:25
 2/11 anonim válasza:
83%
Fizikálisan a csúcson kb. 25 év körül vagyunk, legjobb példák erre az élsportolók, a legtöbb sportban 30 évesen már öregnek számítanak.
tegnap 11:26
 3/11 anonim ***** válasza:
20%

Cristiano Ronaldo még 39 évesen is bírja a terhelést.

tegnap 11:35
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
#2 Az élsportot nem érdemes ide venni, sportáganként eléggé eltér, hogy mire van kihegyezve. A robbanékonyság vagy ruganyosság fiatalabb korban éri el a csúcsot, mint mondjuk az állóképesség.
tegnap 11:35
 5/11 anonim válasza:
26%
3. Csúcsformáról volt szó! Persze, hogy bírja a terhelést, de a huszonéves formájától fényévekre van, azért is játszik a teveligában.
tegnap 11:39
 6/11 anonim ***** válasza:
14%
Az ember egy különleges élőlény az életgörbével, de a csúcspont 25 év körül van. Egyénenként változó, de a csúcspont után elkezd fokozatosan zuhanni az életenergiánk. A többi élőlénynek nincs ilyen életgörbéje. Egy rövid felívelő szakasz, aztán végig stagnál az erőbeli szakasza és a végén egy még rövidebb hanyatló szakasz. Egyébként valamit hülyén csinálunk, mert az ember természetadta tulajdonsága, hogy 120-140 évet éljen komolyabb betegségek nélkül.
tegnap 11:45
 7/11 Psycho ***** válasza:
83%

25-28 éves kor közt van fizikálisan a csúcs.

CR7 valóban korát meghazudtoló fizikummal bír, de...

egyfelől: saját magához képest már nincs a csúcson, fizikálisan ő is az említett korban járt a zeniten.

másfelől: ő a többiekhez képest fizikálisan más szintet képvisel, ergo inkább kivétel, mint szabály.

harmadrészt: RENGETEGET, hangsúlyozom: RENGETEGET tesz azért, hogy ezen a szinten legyen.

tegnap 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
#6 Nem az ezó kategóriában vagyunk.
tegnap 13:36
 9/11 kürtőskalácska ***** válasza:
100%
Szerintem olyan 25 amikor az ember a legjobb formájában van.
tegnap 16:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Általában a 20-as években.

De itt is vannak egyéni eltérések, egy életmódváltás nagyon sokat tud ezen módosítani, pl. egy elhízott ember, aki teszem azt, 28 éves, életmódot vált, lefogy, ő 30-40 évesen lesz a csúcson.

Aztán vannak, akik szimplán ráb**ztak, én is ilyen vagyok, 18 éves koromig minden rendben volt. És akkor mintha egy kapcsoló átkattant volna, azóta a tügyógyászaton kívül mindenhol voltam szinte, volt gond a szívemmel, a májammal, a gyomrommal, a bokámmal, a térdemmel, a gerincemmel, a vesémmel, és az i-re a pontot az tette, mikor (teljesen jogosan) bekerültem pszichiátriai osztályra major depresszióval.

tegnap 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!