Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez egy lehetséges megoldás a...

Ez egy lehetséges megoldás a nagypapa-paradoxonra az időutazásban?

Figyelt kérdés

Ugye van ez, hogy mi lenne, hogyha visszamennék az időben és megölném apámat mielőtt megtermékenyítené anyámat.

És jön a paradoxon, mert hogy lehetek ott és ölhetem meg apámat, hogyha meg sem születtem, mert megöltem, viszont, ha meg sem születtem, akkor hogy lehetek ott, hogy megöljem?

Viszont rájöttem valamire, ami lehetséges, hogy megfejti ezt a paradoxont:

Már csak azzal a cselekedettel is, hogy visszamegyek az időben, máris megváltoztatom a történelmet, hiszen az időgép megjelenésétől lehet, hogy megijednek a madarak egy közeli fán, és ahogy ott vagyok és elkezdek lélegezni máris kicsit változik a Földön az oxigén-széndioxid arány, ráadásul több anyag van az Univerzumban, mint eddig. Tehát már onnantól kezdve, hogy az időutazó megjelenik a múltban, és semmi különöset nem csinál, csak áll és lélegzik, már egy megváltozott történelmet hozott létre.

Innentől kezdve, akármit is fog csinálni a múltban, akár azonnal visszamegy a jövőbe, máris egy megváltozott jövőbe fog visszatérni, mint amiből eljött, mégha csak annyiban is különbözik az a jövő, hogy miatta a múltban pár percig kicsit máshogy keringtek körülötte a levegőmolekulák a légzése miatt.

Na és itt a lényeg: Innentől kezdve a történelem része lett az, hogy az időutazó megjelent a múltban, megijesztett egy madarat, és lélegzett egy helyben állva, függetlenül a jövő eseményeitől, hiszen a múltban történt eseményekből rakódik össze a jelen, és a jelen eseményei alakítják a jövőt. Visszafelé ez a folyamat nem tud működni.

Éppezért, lehetséges, hogy a következő fog történni:

Az időutazó lelövi az apját, és, látszólag semmi.

Ezután visszatér a jövőbe, és egy olyan jövőt talál, ahol ő meg sem született, és az apja sem él.

És.....ennyi.

Mivel a múlt eseményei alakítják a jelent, a jelen pedig a jövőt, ezért semmi sem mondja ki azt, hogy az időutazónak, most el kéne tűnnie, vagy fel kéne robbannia a világnak, mert paradoxon lett.

Nincs itt semmi paradoxon. Az időutazó a múltba ment, lelőtte az apját és a jövőben ő már nem születik meg.

2010. nov. 4. 23:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"akármit is fog csinálni a múltban, akár azonnal visszamegy a jövőbe, máris egy megváltozott jövőbe fog visszatérni"

Pontosan - és ezzel nem oldottad meg ezt a paradoxont.

Ugyanis nem kell az apjának meghalnia: elég, ha a világ csak annyit változik, hogy 5 perccel előbb vagy később fogan meg az a gyerek. Az már nem te leszel.

De millió más módon is megváltozhat a múlt: még meg is születhetsz - de mondjuk nem te szállsz abba az időgépbe. Már kész a paradoxon.

Az időutazást nem ilyen hobbitudósok fogják feltalálni, abban biztos lehetsz.

2010. nov. 7. 02:03
 12/12 anonim válasza:

b+ kuvvára elgondolkodtam. ezt a példát már én is bontogattam, de maradt az alap felállás.

mert nekem a másik ág túl egyszerű. :D

és a visszautazás sem visszautazás, mert "mindig" is úgy volt, hogy ott vagy megölni az apádat. mármint a folyamnak ez a "természetes" része, nem egy beillesztés.

és amikor visszatérsz a jelenbe élsz, mert az időből TE ki lettél ragadva, ezért nem tudtál eltünni. én így látom. :D

megoldottam, kész. :D

2010. dec. 2. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!