Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mátra, Bükk, és a többi...

Mátra, Bükk, és a többi hegységben mennyire tiszta a víz? Iható? Honnan lehet tudni, hogy nem-e fertőzött?

Figyelt kérdés
Azt tervezem, hogy bejárom a hegységeinket, és több liter víz cipelése helyett egy túlélő víztisztítót vinnék [link] , ami jól működik a viszonylag tisztább vizek esetén, de sajnos a vírusokkal nem tud mit kezdeni.
okt. 28. 13:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kisebb mellényt kérdező! Többre viheted visszafogott ismeretszerzéssel.

Egyébként mikor hogy. Átlagosan 20-25 km-t. Többször előfordult 50 km, de akkor azért elég szomjas lettem. Ennyi volt, nem okozott problémát. Magashegység? 5000 felett megfelel? 3000 felett több száz elfogadható? De nem mindegy? Ha nem tudnám, nem említettem volna. Sajnálom, én ilyen vagyok. Ja, ott azért ritka a forrás. Ha mégis, hát persze hogy használható. Amúgy a zergék megteszik, mikor isznak. De ez azért ritka, mert zerge forrásból nem nagyon iszik, abból meg vízfolyás nem nagyon lesz.

#10 elhiszem, hogy neked kevés, sokféle ember van, nekem elég. Nincs szebb a túrázásnál. Alacsonyabban és magasabban, persze ez két külön műfaj.

okt. 29. 11:14
 12/12 A kérdező kommentje:

"Kisebb mellényt kérdező!"

Már ne is haragudj, de ezt mégis mire fel írtad? Mi nem tetszett??

okt. 29. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!