Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Windy.com időjárás oldalon,...

Windy.com időjárás oldalon, ha csak a szél, felhőképződés stb érdekel abban megbizható? Többi a hsz-be.

Figyelt kérdés

Sziasztok ebben a kérdésemben megirta egy kedves válaszoló, hogy hőmérsékletre MO-n nem annyira. https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Én itt most azt kérdezném, a müholdas felhőkép, a szél irány jelzőjük, a csapadék jelző, van olyan hiteles mint a magyar MET.HU? köszönöm a választ, mindenkinek, (megelőzendő a kérdést hogy miért inditottam új kérdést úgy tudom a GYK-n nem lehet kérdésbe másikat ki irni, újat kell inditani)

okt. 23. 17:50
 1/5 A kérdező kommentje:
[link] ez egy hasonló oldal a kérdés ugyan az pontosak e azok az adatok amiket kérdeztem, köszönöm.
okt. 23. 18:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen
okt. 23. 19:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
okt. 24. 09:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Az időjárási előrejelzések bizonyos statisztikákon és számításokon alapulnak. Akár hőmérséklet, akár felhő, szél vagy eső.

A klímaváltozás miatt a sok éves statisztikák nem érvényesek mindenütt. Hogy pontosan hol érvényesek mégis, az viszont egy bonyolult dolog. Ebből következően, könnyedén tudnak előfordulni abszurd esetek ,amik megjósolhatatlanok.

Egy példa, hogy értsd. Észak Afrika nagyon meleg vidék, de az Atlasz hegység határolja. A szokásos (évszázadokon át állandó) jelenség az, hogy ilyen geológiai, felszíni és hőmérsékleti viszonyok között kialakul egy kelet-nyugat irányú egyenletes erős széljárás, és ha valamilyen anomália a szaharai forró port észak felé fújná, ez a szélrendszer ezt meggátolja. Kizárólag akkor nem, ha igen hatalmas hőkülönbségek alakulnak ki (nagyon erős D-É irányú szél keletkezik). Ez előre megállapítható, tehát ha 20-30 évenként ilyen lenne, akkor ezt jelzi a meteorológiai szolgálat 8aza hogy Svédországban szaharai por várható). Mára ez a szélrendszer a klímaváltozás miatt megszűnőben van (úgy mondják, nincs fal), ezért Svédországban évente többször is előfordul ilyen jelenség, jó néhány rajtaütésszerűen. Az idén legalább ötször fordult elő nyáron, hogy Stockholmban melegebb volt mint Rómában, ami elég abszurd. És nem mindet tudták megjósolni ennek ellenére se. Nem jó a számítás alapját képező régi statisztika.

okt. 24. 10:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
okt. 24. 11:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!