Melyik a legkeményebb fémötvözet?
Figyelt kérdés
2010. nov. 4. 17:14
1/8 anonim válasza:
A legkeményebb fém az ozmium, de fúróhegyeknek például wolfram-karbidot használnak. Ez a legkeményebb ötvözet, amit ismerek.
2/8 anonim válasza:
NYÍLVÁN a vegytiszta titán, te sem néztél Csillagkaput, mi? :D
(ez a fenti humor volt, nem kell okoskodni)
3/8 anonim válasza:
:):)
de néztem Csillagkaput
szerintem az amivel fúrnak az a legkeményebb(végülis mindent vagy legalábbis sok mindent ki kell bírnia)
4/8 A kérdező kommentje:
nézek csillagkaput és ha te is ténylegesen néznéd akk tudnád hogy a trinium erősebb nála, de ne vonatkoztassunk el a kérdéstől ami pedig NEM az volt hogy Melyik a legkeményebb fém? hanem Melyik a legkeményebb fémÖTVÖZET?
2010. nov. 5. 12:30
7/8 anonim válasza:
Az edzett tantál üveggel és ozmiummal keverve :)) (így az olvadáspontja 6000 fok felé emelkedik) elméletben ez de ijesmit még nem csináltak.
8/8 anonim válasza:
amennyire én tudom vmi féle Widia ha jól emlékszem
Németek állították először elő
ez az anyag áll a legközelebb a gyémánthoz és ez fém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!