Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért a jobb agyféltekem...

Miért a jobb agyféltekem dominánsabb?

Figyelt kérdés

Ez tök érdekes mert valahol azt olvastam hogy ez többnyire a balkezesekre jellemző. Én jobb kézzel írok és mégis jobbos az agyam ( forgó táncos teszt) + a jellemzések is amik a jobbosra vonatkoznak az illik rám.

Lehet ezért nem megy olyan jól a matek fizika ?

Akkor miért nem vagyok balkezes?

2010. nov. 4. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem arra forog, amerre akarom, hogy forogjon, csak úgy kell gondolnom, tehát annyira nem biztos, hogy sokat jelent.
2010. nov. 4. 13:09
 2/6 anonim válasza:

Ha a jobb agyféltekéd a dominánsabb akkor érzékenyebb vagy a művészetekre és globálosan észleled a világot.Nagyon tömören.

A bal kezeseknél vsak meg van fordulva a jobb-bal agyfélteke funkciója.Attól nekik is lehet más-más domináns.Attól függően, hogy matematikus vagy művész az illető.

És igen ezért nem megy olyan jó a matematika, mert a bal agyfélteke a részletező számoló magoló agyfél:)

2010. nov. 4. 13:10
 3/6 anonim válasza:
És miért van ez a kérdés a fogyókúra rovatban? :-D
2010. nov. 4. 13:16
 4/6 anonim válasza:

Egyébként azt mondják, hogy a jó matekosoknak általában jó érzékük van a zenéhez is (ami nem meglepő, hiszen a zene alapjainak van némi köze a matekhoz, ritmika pl.).

Nem is ilyen egyszerű ez a dolog, hanem az, hogy az életben a tudásodat mire tudod jobban használni, a gyakorlati dolgokra, vagy a művészibb dolgokra, mivel érsz el nagyobb sikereket. Merthogy a művészethez is kell reál véna (tegyük fel, a szobrászathoz nem árt némi anyagismeret, mi hogyan tart, milyen körülmények között nem fog összedőlni...), és fordítva is, csak az arány más, és az arány dönti el, mit végzel hatékonyan.

2010. nov. 4. 13:21
 5/6 anonim ***** válasza:
A bal kezeseknél a jobb agyfélteke dominál ugye. De pont hogy náluk magasabb a reál dolgok iránti érdeklődés. A jobbik agyfélteke inkább az érzelem. Viszont mint ahogy a világon semmi sem fekete -fehér, ez is bonyolultabb. A két agyfélteke nem két ellenfél, hogy az egyik csak így, a másik csak úgy "dolgozik". Lehet jobb kezes kiváló matematikus is pl, vagy balkezes nagyon jó zongorista. Ennyi nagyjából. (De azt én sem értem miért pont a fogyókúránál a kérdés?)
2010. nov. 4. 13:26
 6/6 anonim ***** válasza:
60%
A teszt egy ügyes számítógépes trükk. Leírták egy cikkben ezer éve. Sajnos nem találom, de kb. 3-4 éve olvastam.
2010. nov. 4. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!