Amikor fütyülünk, akkor fizikailag hol keletkezik a hang? Mi rezeg olyankor?
#9 - két oka lehet:
1. Vagy nincs az illetőnek megfelelő formájú szájberendezése,
2. és/vagy még nem tanult meg fütyülni.
Szerintem fütyüléskor a fogak fontos szerepet játszanak, mint a sípban az az éles kis bevágás. Helmholtz-rezonancia pl az is amikor egy üres üvegbe/flakonba fújunk oldalról és huhog: erről van egy vizuális videó, ahol látható lassításban a hanghullámok képződése, de ez elég alacsony hang, a fütyüléskor ez szerintem a szájüreg-fogak-ajkak között játszódok le jóval gyorsabb "rezonálással"
12:
Felső két metszőfog játszik szerepet a fütyüléskor. Vagy még nem tanultad meg, vagy esetleg nagyobb rés van az előbb említett fogaid közt, vagy kicsit kisebb/nagyobb a többitől : párom ezen fogai pl kicsit nagyobbak és neki is nehezen megy a fütyülés stb.
Ha nincs rés, az nem befolyásolja, csak ha nagy rés van, akkor talán nehezebb,
nekem sincs rés és tudok fütyülni.
Mint írom: párom metszőfogai kicsit nagyobbak és neki nehezen megy a fütyülés, vagy ha esetleg túl kicsik, de most konkrétan gyakoroltattam vele és megy neki is, szóval szerintem a fogak mérete sem igazán számít csak legyen. Szerintem Te is tudsz fütyülni, ha gyakorolod akkor meg tudod tanulni talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!