Merre találhatóak a bolygó azon szárazföldjei, ahol télen-nyáron tizenhuszon fokok vannak?
Nemrégiben láttam egy riportot, de sajnos nem emlékszem már rá pontosan hol volt.
Nyugat -Afrika partjainál van egy hideg tengeráramlat, ami pompásan lehűti a parton is a levegőt olyan húsz, huszonöt km széles sávban, utána már egy felföld van, ahol a szokásos afrikai klíma az uralkodó, de a tengerparton 20°C, ami ritkán 15-25°C ra fel, vagy lemegy.
Mellesleg portugálul beszélnek ott és repülő Lisszabonból jár oda, de ott a legkellemesebb a klíma az egész Földön, legalább is ezt állították a filmben.
Bermuda: januári napi átlag 18°C
augusztusi napi átlag 27°C
Én az Azori szigeteket mondanám ( bár valóban bermuda sem rossz ) időjárás stabilitás szempontából.
3.7C fok a minimum rekord ( Februári átlag 11.5C)
28.8C a maximum rekord ( Augusztusi átlag 25.3C )
Havi csapadékátlag 147 és 27mm között változik. ( 986 mm / év )
Napsütáses órák száma pedig 93 és 208 közötti. ( 1738 ó / év )
Szóval egészen stabil klíma van ott.
Bermuda is stabil de a minimumok és maximumok magasabbak, ott a nyáron már elképzelhető a 34 körüli is, sokkal több a napsütéses órák száma, több a csapadék és sokkal magasabb a páratartalom. Ami egész évben 73-81% közötti. Ami szerintem kellemetlenül magas.
Az alacsonyabb hőmérsékletek miatt én azorit választanám még ha kicsit szárazabb is az időjárása.
A léyeg amúgy hogy az óceánok stabilizálhatják a klímát főleg ha egy nagy áramlás közelében vannak az adott szigetek vagy szárazföld.
Kontinensek belsejében stabil klímát ne keress. Minél bentebb vagy annál szélsőségesebb az ingadozás.
Alapból óceáni vagy hegyvidéki éghajlatot érdemes keresni, az utóbbit a trópusokon.
Pl. Peruban, Ecuadorban, Columbiában a hegyekben nagyon kellemes, viszonylag egyenletes hőmérséklet uralkodik.
Javaslom, menj oda és próbáld ki. Nem olyan egyenletes, mint gondolnád.
Úgy látom, itt imádnak hozzáértés nélkül pontozni. Vagy ennyire utálják, hogy más tudja?
Az esőerdőkben is nagyjából egyenletes a hőmérséklet.
Csak néha szárazabb néha nedvesebb.
De alapból kellemetlenül meleg és párás az ember számára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!