Miért kell a pincébe égő gyertyával lemenni ha forr a must?
Mi ez, iskolai feladat? Azért te is tehetnél az ügy érdekében, legalább a google-ban keress rá ezekre...
Egyébként égő gyertyával asszem azért kell lemenni a pincébe, hogy lásd, mikor alszik el, mert akkor nagy gáz van, nincs elég oxigén - mert gondolom a must forrása felhasználja az oxigént a levegőben, vagy szén-dioxidot termel, nem tudom. minden esetre a lényeg, az életed mentheti meg a gyertya.
1. a must forrásakor széndioxid keletkezik, ami nehezebb, mint a levegő, azért az alsóbb régiókban ül meg. Nem egyszerűen gyertyával kell lemenni, hanem kb. térdmagasságban tartott gyertyával (van erre spec. gyertyatartó).
5.
mészkő CaCO3
égetett mész CaO
mésztej szerintem az oltott mész és akkor Ca(OH)2
márvány is mészkő, azaz CaCO3
dolomit CaMg(CO3)2
4.
Hafnium - Dirk Coster és Hevesy György 1923 Koppenhága
Tellúr - Müller Ferenc 1782 Erdély
3.
Nátrium-hidrogénkarbonát NaHCO3
széndioxid szabadul fel CO2
2.
Nem azért, hogy láss, ha van villany, akkor is égő gyertyával kell lemenni, méghozzá azért, mert ha elalszik a gyertya, nincs elég oxigén, és te is ottmaradhatsz oxigénhiány miatt, és megtörténhet, hogy nem jössz föl többé, szóval azonnal föl kell jönni akkor.
Megjegyzés: google-ben nézted már? Mondjuk én se onnan tudom, én ezt már régebbről tudom, nekem a nagyszüleim mondták el (egyszerű falusi emberek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!