A zéro kóla is egészségtelen a festék miatt?
A kilencvenes években újfajta szirupok jelentek meg az üzletekben. Volt kivi, mangó, narancs, kóla, stb., melyek közös jellemzője az volt, hogy bár vízhíg-állagúak voltak, de ennek ellenére duplán édesítettek a klasszikus szirupokhoz képest.
Ez az eufória csak néhány hónapig tartott, mert az alacsony vagy semmilyen cukortartalom miatt erős averzió alakult ki bennem ezekkel a szirupokkal szemben. Azóta ha mesterséges édesítőszerrel ízesített italt iszok, szinte az első kortyok után undorérzet fog el, ugyanis ha a szervezet már az első percben nem érzékeli a cukortartalmat, akkor vészreakciót indít az édes íz ellen. A gyártók ezt a jelenséget szőlőcukortartalommal próbálják elnyomni, ami már nem "zérós"!
Bár egész életemben túlsúlyproblémával küzdök, de számomra a cukormentes italok akkor is tabunak számítanak. Vagy cukros italok - vagy csapvíz - de a zéró kóla nálam mindenképp zéró!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!