Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A zéro kóla is egészségtelen...

A zéro kóla is egészségtelen a festék miatt?

Figyelt kérdés

szept. 25. 15:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Amerikában jelenleg is a teljesen zsírmentes, de agyoncukrozott cuccok mennek és hiába a sok cáfolat, továbbra is sokan fogyasztanak teljesen vállalhatatlan dolgokat. Másrészt pedig az egész élelmiszeripar inkább kémiai laborokra emlékeztet, mint egy konyhára.
szept. 26. 03:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
41%

A kilencvenes években újfajta szirupok jelentek meg az üzletekben. Volt kivi, mangó, narancs, kóla, stb., melyek közös jellemzője az volt, hogy bár vízhíg-állagúak voltak, de ennek ellenére duplán édesítettek a klasszikus szirupokhoz képest.


Ez az eufória csak néhány hónapig tartott, mert az alacsony vagy semmilyen cukortartalom miatt erős averzió alakult ki bennem ezekkel a szirupokkal szemben. Azóta ha mesterséges édesítőszerrel ízesített italt iszok, szinte az első kortyok után undorérzet fog el, ugyanis ha a szervezet már az első percben nem érzékeli a cukortartalmat, akkor vészreakciót indít az édes íz ellen. A gyártók ezt a jelenséget szőlőcukortartalommal próbálják elnyomni, ami már nem "zérós"!


Bár egész életemben túlsúlyproblémával küzdök, de számomra a cukormentes italok akkor is tabunak számítanak. Vagy cukros italok - vagy csapvíz - de a zéró kóla nálam mindenképp zéró!

szept. 26. 04:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!