Az evolúció tagadók között miért vannak olyan sokan akik nem figyeltek az iskolában ahol tanítják az evolúciót?
Mi az értelme az evolúcióban?
Az evolúció vitatott...
Te magyaron miért nem figyeltél?
Evolúciótagadó egy szó. A második mondatod teljesen értelmezhetetelen, a harmadik meg nem igazán passzol az elsőhöz.
A véleményem szerint az evolúció nem zárja ki a felsőbb hatalmat, de a Teremtés elméletet annál inkább...
Báár, Hozzon létre a föld különféle fajta élőlényeket: különféle fajta barmokat, csúszómászókat és egyéb földi állatokat!
Mi ez ha nem evolúció? ( föld hozzon létre )
Nem csak az iskolásban nem figyeltek, hanem teológiai ismereteik sincsenek.
A bibliai teremtéstörténet a műfaji elemzés kapcsán nem tudományos, hanem egy irodalmi, szimbolikus leírás (bölcsességirodalmi eszközök vannak a héber szövegben, amik ezt jelzik). A szerző mitologikus nyelvezettel, de antimitologikus tartalommal állítja szembe Izrael Istenét a pogány istenekkel. És a kettőjük közötti különbségen van a lényeg.
Vagyis feltehetően maga a szerző, és első hallgatói sem értelmezték szó szerint a leírtakat!
A Biblia nem beszél a világ keletkezésének hogyanjáról, vagyis akár egy hívő ember is elfogadhatja az evolúciót, mint Isten eszközét a világ teremtéséhez - ezt teista evolúciónak hívjuk.
Még valami:
Jómagam agnosztikus vagyok. Az evolúciót elfogadom. Hogy áll-e mögötte valamilyen istenség, azt nem tudom. Nem követek semmilyen vallást, de van egy kevés teológiai ismeretem. #6 voltam
Ezt a kérdést érdemes lenne a katolikusoknak feltenni.
Ők a testa-evolúcióban hisznek, szóval feltehetően van magyarázatuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!