Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Asztrofizika vs csillagaszat (?)

Asztrofizika vs csillagaszat (?)

Figyelt kérdés

Kerem szepen valaki leirna nekem h mi a kulonbseg a ketto kozott es hogyan lehetek ez vagy az, az alapkepzesen keresztul egeszen a mesterkepzesig minden tudni szeretnek

Elore is koszonom h valaki vette a faradtsagot es leirta, nekem ez egy hatalmas segitseg es nagyon halas lennek ha valaki leirna ezeket🤍

2024. aug. 15. 22:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az asztrofizika a csillagászat része, a csillagok fizikájával foglalkozik.

Az ELTE-n érdeklődj.

[link]

2024. aug. 15. 23:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az asztofizikai az űr és az égitestek fizikájával foglalkozik, a csillagászat pedig tágabb értelemben az égitestek megfigyelésével, amibe több minden is beletartozik, nem csak az asztrofizika. A gyakorlatban hatalmas az átfedés a kettő között, szóval tanulás szempontjából szinte mindegy is. Van egyáltalán külön asztrofizika szak? Azt hittem, hogy csillagászat (specializáció) van mindenhol, még akkor is, ha fizika alapszakon kezdesz.
2024. aug. 15. 23:36
 3/3 nb2019 ***** válasza:

A javasolt kiindulás az ELTE Fizika BSc. Itt van "Csillagász" specializáció (korábban szakirány). Ez ad egy Fizikus alap fiplomát, amivel lehet továbbmenni Csillagászat MSc-re. Aztán pedig erősen ajánlot a Doktori Iskola.

[link]

2024. aug. 20. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!