Mi történne szerintetek ha az emberiség előtudná állítani a Planck-hőmérsékletet?
Figyelt kérdés
10³² fok vagyis ez már olyan meleg mint az ősrobbanás állapotában az univerzum.júl. 19. 13:25
12/15 DK-s válasza:
#11-nek:
Szerintem nem.
Einstein híres egyenletének a lényege az, hogy anyag=energia. Vagyis equivalensek. Tehát ha hevítéssel energiát közölsz egy anyaggal, annak növekszik a tömege. És a tömeg, vagyis az anyag, energiává is alakítható.
Lásd: atombomba.
13/15 anonim válasza:
Egyáltalán egy ekkora hőmérsékletet hogyan is tudnánk előállítani?? Lehetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha valaki megtudja írni hogy mennyi energia is kellene ehhez írja meg.
14/15 DK-s válasza:
#13-nak:
A relativisztikus fizikából következtetve ez lehetetlen.
Az ősrobbanás pillanatában jelenlévő energia állt össze anyaggá, tehát az univerzumunk teljes anyagkészletét kellene energiává alakítanunk.
15/15 anonim válasza:
Sabine Hossenfelder német elméleti fizikus a hamis vákuumból létrehozott bébi univerzum videóját valaki érti mert én nem. El tudja valaki nekem magyarázni hogy mi van benne amit belinkeltek az előbb!?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!