Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 3 deci töményszesz megivása...

3 deci töményszesz megivása hogyan károsabb?

Figyelt kérdés

Ha reggel is, délben is és este is megiszok egyszerre 1-1 decit, ami jól megcsap, de 2-3 óra alatt kiürül a szervezetemből, vagy

ha fél óránként megiszom 1-1 centilitert, amitől kábé semmit sem érzek, de egész nap kábé állandó jelleggel van jelen a szervezetemben?

2024. júl. 13. 08:40
A kérdező szavazást indított:
1-1 deci a károsabb
1-1 centi a károsabb
egyenértékűek
nem tudom, de én is kíváncsi vagyok
10 szavazat
1 2
 1/20 MDaniel98 ***** válasza:
88%

Az egyszeri nagyobb adagok (reggel, délben, este) nagyobb kockázatot jelentenek az akut alkoholmérgezésre és azonnali balesetekre, sérülésekre.

A folyamatos kis adagok hosszú távon krónikus betegségekhez vezethetnek, mivel a szervezeted állandóan alkohol hatása alatt áll.

2024. júl. 13. 09:00
 2/20 A kérdező kommentje:
Egy deci töménytől azért aligha hiszem, hogy egy egészséges 18 év feletti alkoholmérgezést kapna :)
2024. júl. 13. 09:03
 3/20 MDaniel98 ***** válasza:
83%
Arra gondoltam, hogyha ezt rendszeresen végzi.
2024. júl. 13. 09:22
 4/20 anonim ***** válasza:
27%

"1-1 decit, ami jól megcsap, de 2-3 óra alatt kiürül a szervezetemből"

Nagyon el vagy te tájolódva. Jó lesz az 10-12 órának is. Ha 6 óránként iszol, akkor a véralkoholszint sosem csökken kb. 0.5 ezrelék alá. Ha félóránként iszol 1-1 centilitert, akkor a véralkoholszint MAXIMUMA 0.05 ezrelék körül lesz, azaz tízszer annyi.

A te elméleted arra épül, hogy ha 6 óránként iszol, akkor kiürül és utána nincs, ellenben 1-1cl esetében folyamatos az alkohol jelenléte. Az igazság viszont az, hogy előbbi esetben folyamatosan megállás nélkül, még 6 órával később is magasabb lesz a véralkoholszinted, mint bármikor, ha 1-1cl-t iszol.

Itt pedig már képbe jön az is, amit #3 ír: a rendszeresség. Hiszen ha 6 óránként iszol, akkor egyet bevágsz reggel, akkor a maximumod 1.2 ezrelék lesz. Eltelik 6 óra, van még benned 0.5 ezrelék, ebédre rávágsz még 1.2 ezreléket, akkor ott már 1.7 ezrelék a maximum. Este folytatod, 2.3 ezrelék. Egyetlen nap után elértél arra a szintre, ami "zavarodott" állapotot jelent, 4. szint a 7-es skálán. Egy héten belül halott vagy.

2024. júl. 13. 12:04
 5/20 A kérdező kommentje:
@4 Te valamit nagyon félreszámolsz. Nem tudom mit, de sok ismerősöm van, aki ennél jóval többet iszik napközben, és 20 éve ezt csinálja. Egyik héten sem halt még bele.
2024. júl. 13. 12:08
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
És ha féldecisre osztanád? Mert 1 deci az a gyomornak, és a hasnyálmirigynek nem tesz túl jót így egyben talán, meg a vércukornak sem. Féldeci az még érezhető is, de kontrollálható is stb... szóval 6 x fél deci elosztva? Ha már mindenképp kell az a 3 deci etil:)
2024. júl. 13. 12:23
 7/20 A kérdező kommentje:
@6 Ha érdekel a válasz, akkor írd ki új kérdésbe kérlek. Az én kérdésem nem erről szól.
2024. júl. 13. 12:28
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy hogyan nyomod az alkoholizmust, mert egy idő után kialakul a leghatékonyabb ivási szokás és mindenképp tönkremész bele.
2024. júl. 13. 14:19
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
#5 Nem számoltam félre semmit. Előtted az internet, menj és tanulj egy kicsit.
2024. júl. 13. 15:57
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

4.

9.

Induljunk ki abból,hogy mondjuk egy 75 kilós ember megiszik egyszerre szünet nélkül,rövid időn belül 3 deci 40%-os szeszt.Akkor a véralkoholszint lesz kb.olyan 1,8 ‰. Na most ugyan miként lenne már ennél magasabb ha egy napra elosztva issza meg ugyanazt a mennyiséget?

2024. júl. 13. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!