Ha két eltérő vércsoportú vért összekeverünk, akkor is látszik rajtuk, hogy az AB0 rendszer alapján passzolnak vagy sem, vagy abban a pár cseppben nincs annyi ellenanyag, hogy szemmel láthatóan "összehergelődjenek"?
A szemmel láthatóan részt úgy értem, mint ahogy egy rendes vércsoport meghatározó tesztnél az ellenanyagok a megfelelő csoportú vérrel szemcsés reakcióképet alakítanak ki.
Csak ebben az esetben ugye nem tudnánk pontosan, hogy melyik mi, csak azt, hogy ugyanolyan-e a kettő vagy nem.
Látható lenne vagy nem? Ha a különböző Rh-faktoroknál nem is, legalább a AB0 rendszert nézve?
(Mielőtt valaki megmondaná, hogy csináljak inkább egy rendes tesztet, ne szórakozzak ilyenekkel, tudom a vércsoportomat. Egy vámpíros történethez kell ez.)
Ha két vert csoportot összekeversz akkor a teszt hamis eredményű lesz vagy kiértékelhetetlen.
A vörösvértestek felületén különböző vércsoport esetén különböző cukorláncú glükoproteinek helyezkedik el, összekeverve a tesztre reagálni fog mint pozitív Rh, mivel azt is tartalmazza. Egyszóval ha egy negatívat összekeversz egy pozitivval az +Rh eredményt ad
Ez szép és jó, csak ezt a hülye is tudja, és én nem ezt kérdeztem...
Neked köszi. Ettől eltekintve, ha valaki tud rá konkrét és biztos választ, még szívesen fogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!