Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyire lehet alkalmas a...

Mennyire lehet alkalmas a PETG műanyag egy hörcsög számára?

Figyelt kérdés

Igen, tudom az állatok kategóriába illik a kérdés, de ott nincs túl sok tudományos zseni, inkább a mindennapi állattartással foglalkoznak.

Szeretnék otthon hörcsög lakhelyet építeni és arra gondoltam, hogy legalább az egyik fala legyen átlátszó. A legolcsóbb átlátszó táblás anyag a PETG (Polietilén-tereftalát-glikol), amit találtam, elég erősnek tűnik a célhoz, viszont nem tudom, hogy maga az anyag mennyire biztonságos, ha esetleg belekap foggal az állat.

jún. 9. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:

A PETG a kérdéses célra teljesen megfelel.

Már csak az a kérdés, hogy a hörcsög hogyan fog viszonyulni a magánszférája ilyen jellegű ellehetetlenítéséhez?

jún. 10. 04:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Mert a ketrecrács meg a terráriumüveg nem átlátszó? De értelemszerűen hörcsögöt nem egy üres, felszereletlen lakhelyen kell tartani, ezt úgy szokták, hogy 10 cm vastag forgács, amiben elbújhat plusz több átlátszatlan bújó, kis házikó. Az átlátszó fal nem azt jelenti, hogy ellehetetlenítem az elbújástól, sőt még talán jobb is neki, ha érzékeli legalább ilyen szinten a környezetét, nem mindig csak felülről közeledő dolgokat lát.
jún. 10. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:

A feltett kérdésből az sem volt világos, hogy a lakhely melyik részét kéne átlátszóvá tenni!

Gondoltam nem ketrec vagy terráriumi edény helyett akarod azt a bizonyos műanyag lemezt, hanem valamilyen kisebb beépítésre.

jún. 11. 03:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Annyira állatos körökben mozgok, hogy nem is gondoltam, hogy nem egyértelműen fogalmazom, bocsánat ha félreérthető volt, csak azért hívtam lakhelynek, mert ez sem ketrecnek, sem terráriumnak nem nevezhető.

Valami ilyesmire gondoltam:

[link]

jún. 11. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Így már minden világos!

Én személy szerint egy vastagabb üveglapot vágatnék a célra, mert az jól tisztítható és soha nem homályosodik el. De SAN-on kívül bármilyen műanyagot rakhatsz (PMMA, PC, PETG), mert mind eléggé stabil anyag. (A SAN a kék fénytől is bebarnul.)

jún. 11. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!