Egy 500l élelmiszer minősítésű műanyag vagy ívóvíz tárolására alkalmas rozsdamentes acél tartályban el áll egy hónapig a víz folyamatos használat mellett?
Saját lakóautó építését tervezem és a víztartálynak egy 500l-es tartályt választottam. Olvastam hogy a víz önmagában nem romlandó, de ha baktérium kerül bele vagy ha nem légmentesen van tárolva akkor bealgásodhat, és érdemes fél évente egyszer fertőtleníteni és átmosni speciális szerekkel. Én ezt 3 havonta megtenném a biztonságért. Egy 500l tartály fedezné 1 hónapon át a vízkészletemet.
Az a kérdésem hogy egy 300l tartályt válasszak és havonta 2x töltsem újra a tartályt ívóvízzel, vagy egy 500l és elég havonta egyszer újratölteni?
A legjobb egy jó minőségű rozsdamentes tartály, azok közül amit írtál azért mert hallani sok mindent, hogy idővel a műanyag dolgokból kioldódnak lágyító egyéb adalék anyagok főleg akkor ha esetleg megkarcolódik a műanyag felülete ami érintkezik jelen esetben a vizel. (Üveg lenne a legjobb ilyen biztonsági szempontból az más kérdés eltörhet és nehéz ezért ide szóba sem jöhet.)
"ftalátok" érdemes rákeresni például a témában.
Létezik ezüst tartalmú fertőtlenítő tabletta is. Aminek hatására hónapokig elvan a víz és nem romlik meg egy tartályban pl. (Így keress rá: "ezüst vízfertőtlenítő tabletta")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!