Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Titeket melyik halála borzaszt...

Titeket melyik halála borzaszt el a világegyetemnek a legjobban?

Figyelt kérdés
Nagy Fagy? Nagy Sutty? Nagy Reccs?

jún. 9. 13:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Előző, a Holokauszt egy egyszeri történelmi esemény volt, bármilyen más esemény összehasonlítása még nem teszi azokat Holokauszttá. Ugyanúgy, ahogy a Nagy Előreugrás Kínában sem lesz Holodomor, pedig abban is milliókat éheztettek halálra.

Gázában nem népirtás zajlik, hanem háború. Ha Gáza ostroma népirtás, akkor Budapest szovjet ostroma is népirtás volt, amiben ráadásul több gyerek és civil halt meg. Továbbá a magyarok nem óvódák és iskolák udvaráról meg lakóházak és kórházak tetejéről lőtték a szovjeteket. A környező arab-muszlim országok több menekültet gyilkolnak meg a határaikon, mint amennyi harcost Izrael háborúban eddigi fennállása alatt megölt.

Érdekes módon a világ nem kiáltott népirtást amikor 1948 előtt és után a Közel-keletről kiirtották a zsidókat, keresztényeket, zoroasztriánusokat, hindukat, manicheánusokat, jazidikat, druzékat stb. És itt nem olyan áldozatokról beszélek akik egy ostrom/háború közben meghaltak, miután népirtást hajtottak végre egy erősebb fél ellen, hanem kisebbségek tudatos kiirtásáról.

Másrészt, hogyan hasonlíthatod össze 6 millió saját állampolgár zsidó, és 6 millió további állampolgár, rabszolgaként dolgoztatását, állatként kezelését, elgázosítását azzal az Orosz-Ukrán háborúval és egy tömeggyilkos terrorszervezet elleni háborúval? Vagy nagyon tudatlan, vagy nagyon gonosz vagy.

-----

De nem ez a lényeg, a nagy sutty:

https://www.youtube.com/watch?v=S9UO-baoheY

"A szerzők tanulmányukban egy olyan hipotetikus példát vesznek alapul, ahol w = -1,5, H0 = 70 km/s/Mpc és Ωm = 0,3, ebben az esetben a Nagy Szakadás körülbelül 22 milliárd évvel a jelenből számítva következne be. Ebben a forgatókönyvben a galaxisok először körülbelül 200 millió évvel a Nagy Szakadás előtt válnának el egymástól. Körülbelül 60 millió évvel a Nagy Szakadás előtt a galaxisok elkezdenek szétesni, mivel a gravitáció túl gyenge lesz ahhoz, hogy összetartsa őket. A Naprendszerhez hasonló bolygórendszerek körülbelül három hónappal a Nagy Hasadás előtt gravitációsan szétesnének, és a bolygók elrepülnének a gyorsan táguló világegyetembe. Az utolsó percekben a csillagok és a bolygók szétszakadnának, és az immár szétszóródott atomok körülbelül 10-19 másodperccel a vég előtt megsemmisülnének (az atomok először ionizálódnak, ahogy az elektronok elrepülnek, majd az atommagok szétválása következik be). A Nagy Hasadás bekövetkezésekor még maga a téridő is szétszakadna, és a léptéktényező végtelen lenne."

Tehát a vég előtt 3 hónappal még egyben lenne a Naprendszer, tehát élhetnénk még (ha nem fogyna ki a Nap fűtőanyag korábban). Ha az emberiség ekkor egy vörös törpenap körüli bolygón lenne, akkor mégtovább megtudná figyelni a dolgot.

Pl. egy űrhajó legénysége egészen a saját szétszakadásukig figyelhetne.

jún. 11. 00:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Kérdező - olyan szinten értelmezed ezt a problémát, mint egy hatéves esőerdei bennszülött az autó működését - tehát teljesen el vagy szakadva a valóságtól!
jún. 11. 03:23
 13/15 anonim ***** válasza:
@12 Szerintem meg aranyos. Írhatna belőle egy sci-fit.
jún. 11. 03:36
 14/15 A kérdező kommentje:

ez nem érv, másrészt csupán személyeskedés: "Kérdező - olyan szinten értelmezed ezt a problémát, mint egy hatéves esőerdei bennszülött az autó működését - tehát teljesen el vagy szakadva a valóságtól!"

ez sem érv: "Szerintem meg aranyos. Írhatna belőle egy sci-fit."

Másrészt melyiket?

Az elsőt, ami nem a témába vág. Vagy a másodikat.

A tanulmány szerint az utolsó három hónapban lenne annyira erős a sötét energia (itt már fantom energia), hogy a naprendszert a nehézségi erő már nem tudná összetartani, mivel 20 milliárd év múlva a nap már rég nem létezne, ezért a gondolatkísérletben feltételezzük, hogy még létezik az emberiség egy másik bolygón. Ha csak az utolsó három hónapban repülne szét a Naprendszer, akkor egy másik naprendszer pl. egy vörös törpecsillagé, még tovább létezne, mert a bolygók közelebb keringenek, egy ilyen bolygón élők (még létező emberiség vagy más intelligens faj) biztosan érzékelnék az erősödő fantom energia hatását.

Akár a saját szemükkel is. Ez valószínűleg rémisztőbb lenne, mint a Nagy Fagy (hőhalál) kvintillió évig elnyújtott "békés" világvégéje.

A Nagy Reccs pedig sokkal gyorsabban olyan körülményeket teremtene, amik összeegyeztethetetlenek az élettel (gyorsan növekvő hőmérséklet, rengeteg égitest összeütközése).

Ez volt a kérdés lényege.

Hogy nektek melyik rémisztőbb forgatókönyv?

Nem értem miért kezdtetek bele olyan vonalba, hogy ez hülyeség, mert senki nem fogja megtapasztalni, meg én sem. Amikor meg írtam, hogy a Holokausztot sem lehet már megtapasztalni, mert a múltban van akkor meg elkezdtetek trollkodni, hogy most is van Holokauszt, szándékosan értetlenkedve. Vagy abba belekezdeni, hogy milyen alacsony az értelmezési képességem.

Nem tudtok annyira elvonatkoztatni, hogy válaszoljatok, szerintetek melyik a félelmetesebb? Olyan kérdések is vannak, hogy a Don-kanyarban, a Mohácsi csatában vagy a Muhi-csatában félnétek-e jobban, pedig egyiket sem élhetitek meg.

jún. 11. 12:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyik sem borzaszt el, hiszen nem a saját megsemmisülésemről van szó.

"Nem értem miért kezdtetek bele olyan vonalba, hogy ez hülyeség, mert senki nem fogja megtapasztalni, meg én sem. Amikor meg írtam, hogy a Holokausztot sem lehet már megtapasztalni, mert a múltban van akkor meg elkezdtetek trollkodni, hogy most is van Holokauszt, szándékosan értetlenkedve. Vagy abba belekezdeni, hogy milyen alacsony az értelmezési képességem.

Nem tudtok annyira elvonatkoztatni, hogy válaszoljatok, szerintetek melyik a félelmetesebb? Olyan kérdések is vannak, hogy a Don-kanyarban, a Mohácsi csatában vagy a Muhi-csatában félnétek-e jobban, pedig egyiket sem élhetitek meg."

Nem igazán értem, hogy emberek bestiális elpusztítását hogyan lehet összehasonlítani az Univerzum sorsával. Ott nyilván el tudom valamilyen szinten képzelni, mert emberek elszenvedtek dolgokat. Az Univerzum esetén egy feketelyuknak kéne képzelnem magam? Vagy egy protonnak?

Tehát a kérdésed továbbra is hülyeség.

jún. 15. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!