Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hiszik azt egyesek,...

Miért hiszik azt egyesek, hogy a földönkívüliek az emberi jellem miatt nem akarnak a Földre látogatni?

Figyelt kérdés
Főleg azt nem értem, amikor valaki azt feltételeui, hogy idejöttek, megtettek x millió fényév távolságot, de aztán leléptek, mert nem tetszett, hogy az emberiségben van hierarchia meg hatalomvágy, meg ilyesmik.

jún. 6. 18:33
1 2
 11/13 Veteránmacska ***** válasza:

10/10

Ez is lehet. De tegyük oda azt is hogy, voltak milló évek a fejlődésre, ha 200 ezer csillagrendszerbe nem alakult ki nàlunk feklettebb élet, v. Szíszűleg ez is sejti, hogy nem jártak itt. Ez bojgó nagyon öszetett ès kivéletes. Ha vannak integilens lények

rajtunk kívül, akkor miért nem fejlődtek már ki annyi millió év alatt? Szóval én azon vagyok kiakadva hogy volt idő elég, és nem értem hogy ami

25 fényévre van nem igaz hogy nem fejlődtek ki 4 milliárd év alatt annyira hogy ideértek volna. tehát azt gyanítom hogy nincs nálunk értelmesebb és fejlődőképesebb intelligens életforma mihozzánk közel. Célozgatok itt az Androméda Galaxisra aki 2 azer nagyobb és idösebb! Mert nem rendelkezik annyi idő az adott Naprendszernek mint a mi naprendszerünknek volt nem ilyen szerencsések, és 1 milliárdból szerintem egy ilyen napendszer van., Persze az sem zárjuk ki hogy a távoli naprendszerekben galaxisokban nincs fejlettebb intelligens lények nálunk,de mire ideérnek nem élik túl És feltérképezni sem tudják

Távcsövekkel mert tehány fény nem ad valós infót az aktuális helyzetről, így még ha olyan fejlettek is hogy fénysebességgel el tudnak ideérni de mivel nem tudják mi van erre a fény miatt, így nem is vállalkoznak rá!

Tehát a 4 milliárd év alatt nem jártak itt, Ha számokat becsüljük!

jún. 7. 21:00
 12/13 krwkco ***** válasza:

"a földönkívüliek az emberi jellem miatt nem akarnak a Földre látogatni?"

Nem csak az a kérdés, hogy miért nincsenek itt, hanem főleg, hogy miért nem küldenek jeleket. És ennek az lehet a kulcsa, hogy nem az számít, hogy mennyi idő alatt fejlődik ki egy civilizáció, hanem inkább az, hogy mennyi ideig létezik.

Pl. az emberiség bőven számolva is csak 50 éve jutott olyan állapotba, hogy jeleket tudjon észlelni a szomszédos naprendszerekből. 4 milliárd év alatt fejlődtünk ki és állni fog a civilizációnk még 1 millió évig? Pedig az a teljes időszaknak négyezred része.

Emiatt alacsony az esélye hogy két, viszonylag közeli civilizáció egyidőben létezzen.

jún. 7. 21:55
 13/13 Veteránmacska ***** válasza:

12

Reális meglátás

jún. 8. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!