Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hiszik azt egyesek,...

Miért hiszik azt egyesek, hogy a földönkívüliek az emberi jellem miatt nem akarnak a Földre látogatni?

Figyelt kérdés
Főleg azt nem értem, amikor valaki azt feltételeui, hogy idejöttek, megtettek x millió fényév távolságot, de aztán leléptek, mert nem tetszett, hogy az emberiségben van hierarchia meg hatalomvágy, meg ilyesmik.

jún. 6. 18:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Mert a földönkívüli kérdéskör jelenléte a kulturális térben valláspótlékként működik, és a vallások fontos jellemzője az erkölcsi szabályrendszer, valamint annak vonatkozásai.
jún. 6. 19:04
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Mert azt hiszik hogy csak mi emberek vagyunk erőszakosak meg hierarchiatikusak. Pedig már itt a Földön is több száz faj van ugyan ezen tulajdonságokkal.

Meg ugyebár a szokásos majd a jövőben minden jobb lesz beidegződés. Szinte minden korban azt hitték hogy a következő évszázadra minden probléma megoldódik és mindenki happy lesz.

Ebből következtetnek arra hogy egy több száz évvel előttünk járó faj csakis egy békés, társadalmi különbségeket nem ismerő, mindenre megoldást kínáló faj lehet.

De tetszik az első válasza. Én még így nem gondoltam rá, de belegondolva tényleg elmegy egyfajta vallásnak

jún. 6. 19:19
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Rosszul hiszik. Az egy olyan erőforrás zabáló faj, amely qvázi a Napunkat tüntetné el, az apróért le se hajolna.
jún. 6. 19:34
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
Mert nem léteznek. És az UFO hívőknek valamivel magyarázni kell azt, hogy miért nem jönnek mennek itt a földönkívüliek.
jún. 6. 20:23
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Én ezt amolyan poénosan szoktam mondani, hogy ezzel utaljak rá, hogy milyen szörnyű az emberiség java.
jún. 6. 21:23
 6/13 Veteránmacska ***** válasza:

kb 4 millárd ève alakultak ki a naprendszerek, ez alatt lehet jártak itt a múltban, több milló, vagy milliárd évvel ezelőtt, csak akkor még lehet forró volt a fölt, ès nem találták érdekesnek, több milló évell utánna jöttünk mi, ugye ők már kihaltak, lehet felfúvódott a csilaguk.

Lehet hogy a jővőben jön erre felénk másik faj felénk, de mire ide érnek lehet addigra már mi a mi csillagunk fúvódik fel! Egyszerűen olyan távolságok vannak, hogy a létezése egy adott fajnak szerencse kell legyen, mert fènysebessèggel is több ezer év vagy miiló én mire ide érnek, és tegyük hozzá, hogy a távolodnak egymàstól gyorsabban mint a fény! Szóval a legközelebbi gaxis az A andromeida az van hozzánk a legközelebb, ami kètszek akkora mint a Tajút, ha onnan màr kb ha jó pàr ezer èvvel elindultak volna felén már ide érhettek volna! De nem most sinsen fejlett faj, ami képes fénysebességgel utazni, tehàt az még nem zárja h ninxsennek mi hozzán hasonló fajok, csak kicsi az eséje. Szerinem csak mi vagyunk, amit abból kővetkeztetek hogy volt idejük ide érni véftelen felődésük is, de úgy látni semmit, szerintem van èlet màshol, inteligens faj, amik a dinoszauruszhoz hasonlók, amik nem fejlődtek tovább, ezt ugye nem lehet kizàrni.

Szerintem a távolságok a magyarázatok arra hogy nem találtak mèg ránk, vagy voltak itt, roszkor rossz időben. Mert ha jártak volna itt, nem igaz hogy nem járnának vissza ide. Én azt gondolom, hogy itt mèg nem jártak igazi, más galaxisból származó fejlett inteligens faj, legalàbbis abban a periódusban, amiben lakható volt a főld.

Az UFO jelenségek az 51 körzetből származnak, kísèrleti alapon, nem véletlen jártak még ezek a járművek a 2 világháború allatt ez a technika "gyerekcipőben" nem véletlen zuhant le több, nem tudjuk milyen technikát használhatnak, de gondoljuk bele bloutooth technológia, integrált webcamrra már a 60 években is létezett a nasanál. Érdekes, Mostanra tökéletesítette a hadsereg ezeket a járműveket. ma már nem zuhannak le.

jún. 7. 07:18
 7/13 Veteránmacska ***** válasza:

Az még hozzá kell tennem, hogy ha vannak is fénysebbességgel szàguldó lények más galaxisbab, ha azok bele néznek a távcsőbe, a nem valós képet adja, hanem több milló ezelőtti àpptát a földnek. Ha, észre veszik. Mert tegyük fel képesek lennék a fènysebessègre, hiába, mi se tudnák merre induljuk mer az égen minden csillag állás több ezer, vagy mllió ényév múltja.

De mégegyszer, nem hiszem hogy léteznek! Szinte kizárt. A 4 milliárt érvre hivatkozva, nagyon sok odő a fejlődésre. De nem törtènt meg. Legalábbis ütköztető periódusban.

jún. 7. 07:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerintem létezhet rajtunk kívül élet, de lehet max ennyire fejlett akár, sok minden lehet. Komolyra fordítva. Biztos van máshol is élet, ami teljesen más, mint itt.
jún. 7. 09:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is létezik, de aki képes lenne idáig eljutni az egy kozmikus parazitának tekinthető. Isten őrizz hogy az ember eljusson erre a szintre. Más ökoszisztémákat is tönkretenni, esetleg ezzel harmóniában élő civilizációkat.
jún. 7. 10:33
 10/13 anonim ***** válasza:

"Mert tegyük fel képesek lennék a fènysebessègre, hiába, mi se tudnák merre induljuk mer az égen minden csillag állás több ezer, vagy mllió ényév múltja"

Tegyük hozzá, hogy becslések szerint csak tőlünk 25 fényéves körzetben van mintegy 200 ezer csillag, az pedig még semmi, 25 év alatt nem változik olyan drasztikusan egy bolygó, hogy ne tudjuk a jelenlegi állapotokat megjósolni. És ez akár 1-2 évszázadra is igaz lehet, ott meg már milliárdos nagyságrendű a csillagok száma. Szóval nem az a baj, hogy ne lenne csillag relatíve közel, hanem az hogy emberi léptékkel túlságosan hosszú az utazás. Ez pedig lehet hogy más civilizációnak is probléma. Egyenlőre még a fénysebesség tizedével való utazás is csak elméletben létezik, hogy valaha is elérjük, esetleg túllépjük azt egyáltalán nem biztos, egyenlőre olyan elméletek vannak erre, amihez a szükséges energiaforrások is csak elméletben léteznek. Emiatt, mint biológiai lények, nem biztos hogy ide el tudnak jutni, főleg ha távol vannak, mert valószínűleg az intelligens élet ritkábban fejlődik ki, mint ahányszor kialakul az élet.

Ha így gondolkodunk, akkor esetleg szondákat, robotokat küldhetnek ide, de hogy azt tényleg megtudják-e vagy meg akarják-e csinálni már más kérdés. Most lehet, hogy új konteót fogok létrehozni, de ha valóban elég fejlettek, akkor az is lehet, hogy embernek álcázott robotjaik, esetleg biorobotjaik járkálnak a Földön. De az is lehet, hogy ennyire azért nem vagyunk érdekesek, mint amikor a Star Trek-ben azt mondták, hogy statisztikailag minden második(?) élettel rendelkező bolygón kifejlődik az intelligens élet, így annyira nem érdekes.

jún. 7. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!