A kefír, joghurt, sajt előállításához használt baktériumok, gombák előfordulnak a természetben? Mit esznek, ha nem tejet?
Figyelt kérdés
jún. 5. 23:07
1/5 anonim válasza:
Egyéb kiválasztódó fehérjéket, hisz nem csak tej van a világon.
2/5 anonim válasza:
Magad is rájöhetsz, hogy igen, tekintve, hogy ezek az ételek ősidőktől fogva léteznek, jóval a bakteriológia kifejlődése előtt készítettek sajtot, kefirt, amihez természetben megtalálható mikroorganizmusokat használtak, ezeket koncentrálták és szaporították.
Ha jobban érdekel, olvasgathatsz a hátteréről, vagy recepteket, elég ha rákeresel a 'sajtkészítés' szóra.
3/5 anonim válasza:
"Egyéb kiválasztódó fehérjéket, hisz nem csak tej van a világon."
Engem is érdekelne a téma. És akik nem fehérjét esznek, hanem például laktózt? A laktóz csak a tejben van, nem? Másrészt a #2 kommentjéhez kérdezném, hogy mivel a gombák meg a bacik jóval előbb alakultak ki, mint a tej, az evolúció hogyan fejlesztette ki ezeket a speciális tejfeldolgozókat.
4/5 anonim válasza:
A tejfehérjéhez és tejcukorhoz hasonló vegyületek azért elég gyakoriak a természetben. A tejoltó baktérium törzsek nem feltétlenül csak és kizárólag tehéntejben élnek meg.
5/5 anonim válasza:
Jó, de a kérdés annyiban számomra is érdekes, hogy ok, hogy léteznek ilyen baktériumok/gombák,/stb. de hogy fértek hozzá a tejhez? Mondjuk a kiscsacsi szája szélén ültek és ami tejmaradék ott volt, azt ették? Még leginkább ezt tudom elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!