Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A kefír, joghurt, sajt előállí...

A kefír, joghurt, sajt előállításához használt baktériumok, gombák előfordulnak a természetben? Mit esznek, ha nem tejet?

Figyelt kérdés
jún. 5. 23:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyéb kiválasztódó fehérjéket, hisz nem csak tej van a világon.
jún. 5. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Magad is rájöhetsz, hogy igen, tekintve, hogy ezek az ételek ősidőktől fogva léteznek, jóval a bakteriológia kifejlődése előtt készítettek sajtot, kefirt, amihez természetben megtalálható mikroorganizmusokat használtak, ezeket koncentrálták és szaporították.

Ha jobban érdekel, olvasgathatsz a hátteréről, vagy recepteket, elég ha rákeresel a 'sajtkészítés' szóra.

jún. 6. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

"Egyéb kiválasztódó fehérjéket, hisz nem csak tej van a világon."

Engem is érdekelne a téma. És akik nem fehérjét esznek, hanem például laktózt? A laktóz csak a tejben van, nem? Másrészt a #2 kommentjéhez kérdezném, hogy mivel a gombák meg a bacik jóval előbb alakultak ki, mint a tej, az evolúció hogyan fejlesztette ki ezeket a speciális tejfeldolgozókat.

jún. 6. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A tejfehérjéhez és tejcukorhoz hasonló vegyületek azért elég gyakoriak a természetben. A tejoltó baktérium törzsek nem feltétlenül csak és kizárólag tehéntejben élnek meg.
jún. 6. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
25%
Jó, de a kérdés annyiban számomra is érdekes, hogy ok, hogy léteznek ilyen baktériumok/gombák,/stb. de hogy fértek hozzá a tejhez? Mondjuk a kiscsacsi szája szélén ültek és ami tejmaradék ott volt, azt ették? Még leginkább ezt tudom elképzelni.
jún. 7. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!