Az ecet az sav. A szódabikarbóna lúg. A mososzer lúg. Mi a helyzet a következőkkel: domestos, ajax padlófelmosó? Ezek sav vagy lúg? Ajaxhoz ha ecetet teszek az jó?
Nem jó, mert a gyártók vizes oldatban ajánlják ezeknek a szereknek a használatát - nem egymással összekeverve.
Tartsd magad a csomagolásokon olvasható használati utasításokhoz!
"A mososzer lúg"
Mármint melyik? Nem mindegyik mosószer lúgos.
"domestos"
Lúgos (a fő hatóanyaga nátrium-hipoklorit, ami lúgos).
"ajax padlófelmosó"
A biztonsági adatlapja alapján semleges (legalábbis ha ez az a termék, amire gondolsz). 9.2 pontnál:
"Ajaxhoz ha ecetet teszek az jó?"
Nem hiszem, hogy sok értelme lenne. Egyébként ahogy az 1. válaszoló írta, inkább ne kevergesd a tisztítószereket. Ebben az esetben nem hiszem, hogy komoly gond lenne (de ezt nem mondom biztosra), de ha a hipoklorit tartalmú tisztítószereket savas kémhatásúval kevered, klórgáz fejlődhet, ami eléggé mérgező. Jobb nem kockáztatni.
Köszönöm. Igen azt tudom a hipo a sósavval eléggé nem egéstséges.
Azt is tudom , hogy sokat a szódabikarbónat es ecetet keverik
, mert pezseg. Gondolom fizikailag dolgozik max, de sztem semlegesítik egymast.
Viszont sajnos nagyon hükye vagyok a kémiahoz.
Tehat akkor a natrium hipoklorit lúg. Ezt sok dolgon olvasom, akkor meg is jegyzem most.
Pl az ariel mosószer vagy a jar mosogatószer mi?
Egyebkent takarítós csoportban olvastam, hogy spriccelős flakonba tesznek padlófelmosó+ecet+ víz. Es mindent azzal takarítanak. En meg sajnos nem látom át tudatlanság miatt.
Általában amúgy is butaság savat keverni detergens/szappan készítményhez.
Mert a gyakori detergensek zsírsavak alkálifém sói. A zsírsavak elég gyenge savak, egy erősebb sav kiszorítja őket a sóból.
Így az eredeti amfipatikus szappan molekula elpusztul, és helyette szabad zsírsav keletkezik ami effektíve csak zsír/kosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!