Mennyire ritka egy ilyen tűzgömb fényes nappal?
Ha más is úgy járna mint én (kb 8x kellett megnézzem, hogy észrevegyem, egyáltalán mit kell nézni):
Úgy 3-4 sec-nél a képernyő nagyjábóli bal felső sarka felől (van egy hosszúkás felhőcsík az égen, annak a közepétől) indul egy kis pici világító bizbasz, és jobbra-lefele halad.
Őszintén szólva fogalmam nincs mi ez (meteor?), valószínűleg ritka.
Én még most sem látom, de hogy a kérdésre válaszoljak, a tűzgömbök nem túl gyakoriak, de annyira nem is ritkák. Tulajdonképpen egy nagyobb meteorról beszélünk, ami alapvetően ugyanúgy viselkedik, mint kisebb társai, csal látványosabb, fényesebb, esetleg kisebb darabok szakadnak le róla, valamint hajlamos a becsapódás elött hanghatás kíséretében "szétrobbanni".
Én nem túl gyakran figyelem az égboltot, de életem során láttam már 6-8 látványos tűzgömböt, igaz mindig az éjszakai égbolton, de kb. ugyanakkora esélye van annak, hogy nappal lép be a légtérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!