Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi okozza az öröklött autizmus...

Mi okozza az öröklött autizmus genetikai mutacioit? Köze lehet a radioaktív sugárzásokhoz?

Figyelt kérdés

Azt olvastam több száz gén másmilyen kombinációja okoz hasonló tüneteket az autistaknal de nincs közvetlen vérségi kapcsolat közöttük akor ez hogyan lehetséges ?

Az orvosok is csak találgatnak honnan jön ez de a genatikai ok az bizonyított.

máj. 4. 19:05
1 2 3
 11/26 anonim válasza:

A nővérem középsúlyos autista. A családban soha, senki nem volt ilyen, nem voltak enyhe jelek sem.

Az autizmus nem genetikai betegség és nincsenek genetikai okai sem. Ez egy spektrumzavar.

Az amishos barom meg menjen már vissza a nemoltatokos csoportba trollkodni meg ontani a butaságait. Az autizmus veleszületett spektrumzavar, nem kaphatod el az oltástól, mert nem a higany okozza. Annyira régen bebizonyosodott már, hogy ez tévhit, aki ebben hisz a tények ellenére, egyszerűen ostoba.

Egyetlen géneltérésről sem tudok, ami autizmust okozhatna, de apám sem. Márpedig 37 éve kíséri figyelemmel a kutatásokat. A sugárzás meg pláne nem okoz autizmust. A sugárzás sugárbetegséget okoz, illetve kromoszómaroncsolódást.

Alapvető dolgokkal sem vagytok tisztában.

jún. 28. 13:19
 12/26 A kérdező kommentje:

11# pedig genetikai okai vannak csak nem mindenkinél jönnek ki úgy nálam nagyapám gyanús hogy enyhe autista én nálam egyértelmű és diagnoztizalt.

Egyik unokatestvérem is valószínű,abból látszik hogy a szociális dolgokban egyértelműen nem úgy viselkedik mint a többség .

[link]

Új kutatások szerint neandervölgyi ember genetikai örökségéhez van köze

Átlagban mindenkiben van 2% de az autistaknal pont azok a gének funcionalnak amik kihozzák ezt az állapotot.

A cro magnoni ember szociálisan fejlettebb volt mint a neandervölgyi de szellemi képessége egyénileg nem volt jobb és a 2 faj keveredett anno állítólag új kutatások szerint ez okoza

jún. 28. 13:29
 13/26 anonim válasza:
Ne haragudj, de olyasvalakivel, aki nem ismeri el a tudományt, amelyet tényekkel támasztanak alá, nem tudok komolyan venni.
jún. 28. 13:39
 14/26 A kérdező kommentje:

Olvasd el a cikket javaslom mielőtt a saját elmeteidet erolteted.

Amúgy közlöm veled autizmusra van genetikai vizsgálat már magzati korban igaz csak 30 40% hatékonyságú de bizonyos genetikai markerek az autizmusra utalnak .

[link]

Itt Magyarországon is elérhető akor szerinted altudomany?

jún. 28. 13:48
 15/26 A kérdező kommentje:
11# amúgy sejtem miért akarod azt hinni hogy nem genetikai de jobb tudni az igazságot szerintem mint illuzioban élni persze nincs garancia hogy a gyereked vagy unokad autista lesz lehet 100 évig senki se de az esély ott van és nincs garancia arra se hogy enyhe autista lesz.
jún. 28. 13:59
 16/26 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Én vagyok az akit az egyik hozzászóló amishos baromnak nevezett.

Kérdésem van a genetikával kapcsolatban:

Vettétek-e egyszer is a fáradtságot hogy a genetika állitásait egy papirra lerajzoljátok.

Az adatáramlásokat érdemes lerajzolni, és esetleg elgondolkodni azon, hogy valójában mennyire működöképes az a GENETIKA, ammiben ilyen nagyon hisztek?

Még egy kérdés: A modortalanság lehet genetikailag kódolva ?

jún. 28. 14:02
 17/26 anonim válasza:

Nem a saját elméleteim, hanem szakembereké. A 24.hu nem hiteles forrás, ne haragudj. Egyébként ha tudnád, hány ember igyekszik az autizmusból, annak okkutatásából, “gyógyításából” hasznot húzni, akkor tudnád, mennyire nem hitelesek ezek a vizsgálatok.

Köszi.

jún. 28. 14:05
 18/26 A kérdező kommentje:

Akor szerinted miért van az hogy 2 autista szülőnek sokkal nagyobb valószínűséggel lesz autista a gyermeke is mint a neurotipikus szülők esetén?

Nem kell elhinni azokat a hülyeségeket hogy az oltás meg a szülői dohányzás stb okoza mert ezzek az áltudományok

Nekem is van 1 neurotipikus gyerekem de neki az anyja is neurotipikus .latom azt hogy egy ilyen gyerek más keresi az emberi társaságot.

Én sose kerestem a társaságot már óvodás koromban se.

Van 2 feltestverem ők ugyan azt a nevelést kaptak ugyan ott nevelkedtunk és mégse lettek autisták .

Nem lehet kiszámolni ki lesz autista pont ezért genetikai lottó az egész.2 autista szülőnek is lehet neurotipikus gyereke de a valószínűség erre kevesebb .ezt a genetikan kívül mással nem lehet magyarázni.

Esetleg a hajlamot eltudom képzelni hogy noveli pl a nagy korkülönbség a szülők esetén vagy a terhesség alatti dohányzás stb ezeket is írják egyes tanulmányok.

jún. 28. 15:03
 19/26 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Kérdés :

Ha ilyen pontos elképzelésed van erről a témáról, akkor minek teszel fel kérdéseket ezzel kapcsolatban.

Másik kérdés:

Én is eldönthetem, hogy mi számit tudománynak és mi számit áltudománynak ?

jún. 28. 15:21
 20/26 A kérdező kommentje:

Eldontheted persze sokáig enis abban hittem hogy a földönkívüli genetikai beavatkozás eredménye vagyunk.

Mert rengeteg tudos volt autista pl Einstein vagy Tesla is Aspergeres volt valószínűleg.

Művészek között is rengeteg volt hissz ha belegondolunk mi merünk egyénileg gondolkodni a társadalmi elvárások tol függetlenül.

De végülis nem vagyunk fejletebbek mert evolúciós szinten a csoport összetartás fontosabb mint az egyéni tehetség .

Kötődni és szociálisan kapcsolódni is egyfajta evolúciós előny.

Olyan mintha 2 külön faj lennénk akik tudnak egymással keveredni.

Az egyéni emberek az autisták .

És a csoportban működő neurotipikus emberek.

jún. 28. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!