Engem minden "ráz". Mit lehet az ilyen elektromos kisülések ellen tenni?
Ma több üzletben is voltam már, legdurvább a tesco volt az imént. A bevásárókocsi is "megcsípett", de a polcok is. ELeinte véletlen hozzáértem a polcok rácsaihoz, utána már ügyeltem rá, hogy úgy vegyem le a termékeket, hogy a rácshoz ne érjek. És még volt, hogy akkor is megrázott... Kollega kezéhez értem, ő is rázott.
Semmi műszálas cucc nincs rajtam, a hajam is rövid és baseball sapka van rajtam. Nem értem, hogy mi van.
Mivel engem ráz minden,különböző helyeken, nem hiszem, hogy mindenütt áramot vezettek volna a berendezésekbe.... Szóval biztosan velem van a baj.
De mégis mi???
Mi van velem/ rajtam, hogy bármihez érek, ami kicsit is fémes, az "megráz"...???
MIt tehetnék ellene?
Rettentően utálom!
MOst ülök a buszon, mert már a kapaszkodót sem merem megfogni.... :(
Ilyenkor te rázol.
Ha nincs rajtad műszálas bugyi, akkor a jelenség hasonló, mint az elektromos angolnánál.
Antisztatikus ruha, cipő, stb. javasolt.
Szinte biztos a cipőd szigetel el ilyen mértékben a földtől és valami pedig van rajtad, ami a töltésszétválasztást produkálja.
Válts cipőt.
1. Használj antisztatikus cipőt.
2. Műanyag padlózatú helyiségekben gyakran taperold a földelt tárgyakat - főleg ha futkározol - így nem töltődhetsz fel túlzott mértékben.
Probáld ki, hogy a cipőd talpára rögzitesz egy vékony kb fél milliméter (lehet vastagabb is ha nem zavar a járásban) átméröjű vezetéket, amít összekötsz a bokáddal. De lehet hogy elég egy láncszerűséget lelogatni a bokádról a földre.
Ha ez megszünteti rázást, akkor tényleg a cipőd szigetelt túl jól.
Ezt nem mondjàtok komolyan, hogy a cipő lenne a baj.
Az tény és való, hogy egy új cipő volt rajtam, amit nem sokszor használtam még.
Nem igazi tornacipő, de ránézésre annak tűnik. A talpa ha nem is túl vastag, de gumis jellegű, műbőr+textil az anyaga, és magasított, bokáig ér.
Hát majd odafigyelek,ha az van rajtam... De eddig azért nem minden alkalommal csinálta.
Érdekes...
Ez hasonló, mintha mindenki szembejönne az autópályán.
Ha mindenki ráz, akkor valójában te rázol...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!