Hogy kell elképzelni 39 nanoszekundumot, mennyi lehet az, hogy lehet ezt elképzelni?
Húú,
Bruttál egy dolog ez a felfoghatatlan valóbban.
Minden tiszteletem a Tudomanyért, fizika, kémia, matek, űrkutatások, csillagok, Univerzum.
Kár, hogy Nekem nem adatott meg több, nagyobb elme...
#5-nek igaza van.
Mondjuk a sávszélességét leosztani elég fura, egy autó megrakva adathordozókkal mondjuk 13 PB/sec sávszélességű[0] (nem számoltam utána), ami azt jelenti hogy a New York-Dallas távon 1ns alatt képes átvinni 13MB-ot.
[0] : [link]
"Eh, nem jön ki a dimenzió"
Ha egy autó 1 terrabájtnyi merevlemezt visz és az autók 2 másodpercenként követik egymást, akkor egy forgalmi sáv adatátvivő kapacitása 500 terrabájt/sec. Az egyirányban kétsávos autópályáé 1000 terrabájt/sec. :-)
Közelítéssel lehet talán érzékelni.
A századmásodpercet, (0.01 s) még könnyű érteni, mert azt a sima stopperóra is mutatja. Az ezred másodperc(0.001 s) annak a tizede.
Ha az ezred másodpercet ezerrel osztjuk akkor milliomod másodpercet (0.000001 s) kapunk. És a milliomod másodperc, huszonötöd része 40 nanoszekundum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!