Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány lába van egy majomnak?

Hány lába van egy majomnak?

Figyelt kérdés
2010. okt. 24. 18:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én mindig 2-t számoltam.
2010. okt. 24. 18:34
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy a mellsők azok lábak vagy kezek-e. És én is kíváncsi lennék rá.
2010. okt. 24. 18:40
 3/14 anonim ***** válasza:
Illetve hogy a hátsók azok lábak vagy kezek?
2010. okt. 24. 19:35
 4/14 A kérdező kommentje:

Látom, egyesek érzik a kérdés súlyosságát, örülök neki :)

Nekem is egyszer csak eszembe jutott, hogy akkor azok most kezek vagy lábak? Lehet felteszem a kérdést NatGeo-n is.

2010. okt. 24. 21:29
 5/14 anonim ***** válasza:

Két lába, és két keze, vagy ha már majmok akkor mancsa.

Gondolom attól függ mire használja inkább, az emberszabásúaknak simán kezei illetve karjai vannak.

2010. okt. 24. 23:12
 6/14 anonim ***** válasza:
Még a kis maki is úgy fogja a banánt mint az ember. Az amit így használ az nem láb egyértelműen. Csak nincs felegyenesedve és segít a lábainak.A szurikáták is sokat állnak két lábon de az első kettőt nem úgy használják mint a majmok, hanem egyértelműen lábként.
2011. jan. 19. 19:48
 7/14 anonim ***** válasza:
A degum mindig az első két lábával fogja a kajáját, akkor neki is kezei vannak? :D
2011. jan. 19. 20:30
 8/14 Sz1u ***** válasza:

Tudjátok mi az aszkézis? Majomláb! (mert asz' kéz is) :)

Egyébként a Wikipédia is szerényen csak mellső végtagot ír...

2011. jan. 19. 20:56
 9/14 anonim ***** válasza:

Most így hirtelen rákeresve, úgy látom az angol és magyar források is egyértelműen kezeket emlegetnek.

Bár a leghitelesebb az a wiki angol nyelvű csimpánz szócikke... szóval nem épp biológia tankönyveket találtam. :)

2011. jan. 20. 10:11
 10/14 Ájhevnó ***** válasza:
Normális anatómiában végtagként említik, nem kell filozofálni, hogy kéz vagy nem kéz.
2011. jan. 20. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!