Pécs miért nem az alföld része?
Tudom, hogy ők nem szeretnék ha alföldiek lennének, ezért is kerülték ki őket a földrajzosok, mikor az alább linkelt térképet színezték.
De vajon ez nem tudomány-hamisítás?
A nyelvtan tanárok sem lehettek a legjobbak DE az első kérdezőnek miért nem válaszolsz ha már ennyire lenézed a volt oktatóid megnézel egy térképet, rá keresel Pécsre szerintem a Wikipédia biztos említené a földrajzi jellemzőket
De Te tudomány hamisítást kiálltasz
Gondolom az életben is egy remek ember lehetsz
Engem azok a #-ek érdekelnének 😀 Pécs túl büszke, hogy az Alföldhöz tartozzon? Ezért van a Mecsek, hogy ne kelljen? 😀 Összevesztek?
(Komolyan, hány éves vagy? Vagy van valami belő feszültséged, hogy így utálod a "semmihez sem értő" volt földrajzanáraid? De azt vágod, ugye, hogy nem a földrajz tanár határozza meg, hogy mi van a térképen)
Miért kéne az Alföldhöz tartoznia? A Mecsekhez tartozik. valószínűleg az zavarta meg a kérdezőt, hogy a wikipédián 200 m alatti tengerszintfeletti magasság szerepel Pécs esetén, de ez nem jelenti azt, hogy alföld lenne. A Mátrának is van 200 m-nél alacsonyabb része, ezen logika alapján akkor Mátra részben alföld? Ezeket nem a földrajztanárok találják ki, hanem geográfusok, geológusok. Nem csak a tszf. magasságot kell figyelembe venni, hanem a terület geomorfológiai sajátosságait is.
Nem szégyen ha valaki ostoba, az viszont igen, ha azt büszkén hangoztatja is.
Az Alföld nagyon lapos terület. Itt egy erősen hangsúlyos domborzati térkép Magyarországról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!