A biológia alátámasztja azt a nézetet, hogy valaki gonosznak születik?
Például Adolf Hitler.
Lehet, hogy neki olyan génjei voltak, ami hajlamossá tették őt a gonoszságra?
Olvastam arról, hogy vannak olyan gének, amik hajlamosítanak a megcsalásra.
Akkor ennyi erővel gonosz gének is lehetne?
Hitler született gonosz?
Tessék, itt van amiről beszéltem:
"Ez azt jelenti, hogy vannak olyan embertársaink, akik viselkedésében a hűtlenség sokkal gyakoribban jelenik meg másokhoz képest. Náluk elképzelhető, hogy olyan génmódosulatok, olyan allélvariánsok vannak jelen, amelyek predesztinálják őket ezekre a viselkedésekre"
Sok minden befolyásolja az egyes ember viselkedését. Ezek közül csak az egyik a születéssel hozott viselkedésminta.
Emellett van egy csomó más is. A szociális közeg, a kultúra (azok normái), társadalmi elvárások, egyéni látásmód és belátások (vagy azok hiánya), lelki-pszichológiai egészség (vagy egészségtelenség) mind-mind nagyon komplexen hozzájárul ahhoz, hogy egy adott ember hogyan viselkedik. Hitler viselkedésében is inkább ezek az utóbbi dolgok voltak döntőek, és szerintem nem az, hogy milyen génekkel született.
A Biblia szerintem nem támasztja alá az állításodat, mert abban az van, hogy mindeniki eleve bűnös. Ádám és Éva bűne ahhoz vezetett, hogy az ember tökéletlen. Most az Ószövetséget hagyjuk, az Újszövetségnek viszont az a lényege, hogy az istenség felkínálja a megbocsátást a bűntől, az ember döntése, hogy él-e vele vagy sem. Azaz tulajdonképpen nagyon képletesen, de a Biblia is azt mondja, amit a pszichológia, a viselkedésed nem a születéseden múlik, hanem a születésed utáni tapasztalataidon és döntéseiden. Legalábbis szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!